Kansanedustajan pitäisi osata laskea ainakin kahteen

Lapin vaalipiiristä eduskuntaan valittu kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) tunnetaan räväköistä lausunnoista ja ehdotuksista. Taannoin Kärnä ehdotti, että jos vanhemmat eivät anna rokottaa lapsiaan, lapsilta pitäisi ottaa pois lapsilisät. Hän kertoi valmistelevansa asiasta lakialoitetta.

Nyt Kärnä Ylen uutisen mukaan on ”pöyristynyt” siitä, että lentokenttiä ylläpitävät valtionyhtiö Finavia on valmis sijoittamaan rahaa Helsinkiin suunnitteilla olevaan Guggenheimin taidemuseoon, jos sellainen joskus rakennetaan. Finavia ei ole kertonut, miten paljon jo olisi valmis hankkeeseen sijoittamaan.

Kärnän mielestä Finavia on unohtanut päätehtävänsä, joka on ”Suomen lentoasemaverkostosta ja lentoliikenteen sujuvuudesta” vastaaminen. Kärnän mukaan ”nyt kannattaisi keskittyä uusien asiakkaiden hankintaan ja reittien luomiseen”.

Kansanedustajan pitäisi osata laskea ainakin kahteen, joskus jopa kolmeen. Se helpottaisi asioiden ja syy-yhteyksien ymmärtämistä.

Tosiasia nimittäin on, että Suomen lentokentistä voittoa Finavialle tuottaa vain Helsinki-Vantaan lentoasema. Sieltä saaduilla tuotoilla katetaan muiden kenttien aiheuttamat tappiot.

Emme ota kantaa Guggenheimin taidemuseon tarpeellisuuteen. Todennäköistä kuitenkin olisi, että se toteutuessaan kasvattaisi ainakin jonkin verran matkustajamääriä Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Se taas toisi Finavialle lisää rahaa, jota se voisi käyttää vaikkapa Kärnän vaalipiirissä toimivien lentokenttien kehittämiseen ja ainakin toiminnan jatkamiseen.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.