Karkittomiin kouluihin

Maakuntamme Pohjois-Savo on kunnostautunut tärkeässä kansanterveystyössä. Täällä on runsaasti työpaikkoja, jotka ovat julistautuneet savuttomiksi. Se tarkoittaa sitä, että tupakointi on kokonaan kielletty työpaikoilla.

Tupakoinnin vähentäminen edistää terveyttä, mutta sillä ei ole vaikutusta kansan lihomiseen. Suomalaisten keskipaino on nousussa eli me olemme saman vitsauksen kourissa kuin muutkin länsimaat. Erityisen huolestuttavaa on, että myös lasten ja nuorten paino nousee.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) pääjohtaja Pekka Puskalla on vuosikymmenten kokemus terveysvalistajana. Savonlinnan oopperajuhlien avajaisissa Puska jo ties kuinka monennen kerran palasi yhteen mieliaiheeseensa: miksi päiväkodeissa ja kouluissa suositaan makeisia ja sokerisia virvoitusjuomia? Lasten ylipainosta suuri osa johtuu juuri liiasta sokerista.

Puska suositteli karkittomia kouluja. Käytännössä se tarkoittaisi sitä, että makeisten syöminen kouluaikana tai koulujen alueella julistettaisiin pannaan.

Puskan esitys on hyvä. Pohjois-Savo voisi näyttää jälleen mallia. Maakunnassa on runsaasti savuttomia työpaikkoja. Karkittomat koulut olisivat hyvä jatko tälle työlle.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.