Karkittomiin kouluihin

Maakuntamme Pohjois-Savo on kunnostautunut tärkeässä kansanterveystyössä. Täällä on runsaasti työpaikkoja, jotka ovat julistautuneet savuttomiksi. Se tarkoittaa sitä, että tupakointi on kokonaan kielletty työpaikoilla.

Tupakoinnin vähentäminen edistää terveyttä, mutta sillä ei ole vaikutusta kansan lihomiseen. Suomalaisten keskipaino on nousussa eli me olemme saman vitsauksen kourissa kuin muutkin länsimaat. Erityisen huolestuttavaa on, että myös lasten ja nuorten paino nousee.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) pääjohtaja Pekka Puskalla on vuosikymmenten kokemus terveysvalistajana. Savonlinnan oopperajuhlien avajaisissa Puska jo ties kuinka monennen kerran palasi yhteen mieliaiheeseensa: miksi päiväkodeissa ja kouluissa suositaan makeisia ja sokerisia virvoitusjuomia? Lasten ylipainosta suuri osa johtuu juuri liiasta sokerista.

Puska suositteli karkittomia kouluja. Käytännössä se tarkoittaisi sitä, että makeisten syöminen kouluaikana tai koulujen alueella julistettaisiin pannaan.

Puskan esitys on hyvä. Pohjois-Savo voisi näyttää jälleen mallia. Maakunnassa on runsaasti savuttomia työpaikkoja. Karkittomat koulut olisivat hyvä jatko tälle työlle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.