Katto korkealle Kuopiossa

Yhteen taloon kolmetoista, toiseen kuusitoista ja kolmanteen jopa kaksikymmentä kerrosta; siinä ihmettelemistä kuopiolaisille, kun rautatie- ja linja-autoaseman alueen uudet uljaat rakennushankkeet on julkistettu.

Monia asia tuntuu myös kiinnostavan. Kun tiedetään Kuopion kunnallispoliittisen elämän yleinen värikkyys, voi suurella tilastollisella todennäköisyydellä ennustaa, että Ison hautausmaan, Rikkaitten rinteen ja radan reunustaman kolmion täyttämisessä suunnitellulla tavalla on vielä monta mutkaa matkassa.

Lähtökohta on silti selvä: nykyisellään alue ei ole vastannut enää vuosiin nykyajan tarpeita. Syvin häpeä koettiin muutama vuosi sitten. Tuolloin kaupunki jäi toviksi tykkänään ilman linja-autoasemaa, kun asemarakennus myytiin yksityiselle sijoittajalle.

Kuopio on nyt vahvassa kasvuvauhdissa ja vahvistaa paikkaansa Itä-Suomen keskuksena ja veturina. Jos tavoitteet ovat korkealla, lienee paikallaan, että myös kaupungin katot ovat yhä ylemmällä. Kuopiossa eletään ajan hengessä, sillä vastaavia ylöspäin suuntautuvia rakennushankkeita on menossa esimerkiksi Helsingin Pasilassa, Tampereella ja Kouvolassa.

Valtakunnallinen Technopolis on ottanut näkyvän sijan Kuopion uudisrakentamisessa ja on valmis töihin myös asema-alueella. Kun markkinataloudessa eletään, olisi hintakilpailun vuoksi suotavaa, että halukkaita rakentajia löytyisi useampia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Puhtaus on puoli ruokaa?

Kaupunkien kasvuun liittyy epävarmuuksia

KuPS teki Kuopiosta taas jalkapallokaupungin

Väki vähenee, pidot paranee

Lisää lääkäreitä

Hyökkäyksiä karjataloutta vastaan ei pidä hyväksyä

Amerikkalaiset vaihtuivat venäläisiin

Ystävyys ei ole pakollista

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.