Kaunis kädenojennus

Entinen huippuhiihtäjä ja Kansainvälisen Hiihtoliiton nykyinen maastohiihtojaoston puheenjohtaja Vegard Ulvang vetosi Yleisradion haastattelussa sunnuntaina, että Suomen Hiihtoliitto auttaisi henkilökohtaisissa vaikeuksissa kamppailevaa Mika Myllylää.

Ulvang esitti, että Hiihtoliitto kouluttaisi Myllylästä hiihdon teknisen delegaatin, joka voisi toimia kansallisten ja jopa kansainvälisten kilpailujen teknisenä asiantuntijana ja valvojana.

Yleisradio haastatteli tuoreeltaan Myllylää, joka oli kiinnostunut Hiihtoliiton tehtävistä. Estettä ei nähnyt myöskään hiihtoliiton toimitusjohtaja Jari Piirainen.

Norjalaisen Ulvangin esitys on kaunis kädenojennus entiselle kilpakumppanille. On kuitenkin huomattava, että mikään ei ole tähänkään saakka estänyt Myllylää halutessaan hakeutumaan Hiihtoliiton koulutettavaksi ja sen jälkeen luottamustehtäviin. Ehkä Myllylä kuitenkin juuri nyt tarvitsee kannustusta ja hieman vetämistäkin.

Myllylä itse sanoi suhtautuvansa Ulvangin esitykseen nöyrästi. Se on oikea suhtautumistapa.

Sen sijaan toisen entisen huippuhiihtäjän Jari Isometsän purkausta on vaikea ymmärtää. Isometsän mukaan Hiihtoliitto hylkää entiset hiihtäjät sen jälkeen, kun heistä on otettu kaikki irti.

Isometsän kannattaisi miettiä vakavasti sitä, onko hän itse saamapuolella. Isometsä nautti vuosikausia Hiihtoliiton kautta hänelle kanavoitua taloudellista tukea. Ilman sitä menestyksekäs ura ei olisi ollut mahdollinen.

Jokainen maastohiihtäjä tietää, että ura huipulla jää lyhyeksi ja elämässä on tehtävä muutakin kuin hiihdettävä. Hiihtoliitto ei voi maksaa eläkettä kilpailu-uran jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Elävä kaupunki on epäselvä

Vanhemmuuden taikaa

Karjalan myyntiin olisi ollut paha tarttua

Vesilaitoksia pitää kannustaa korjauksiin

Läheltä ja vieläpä maukasta

Zelenskyn voitto avaa uusia näköaloja

On aika puhua kasvien geenieditoinnista

Euroopan unioni ei ole jäsenvaltioilleen tavaratalo

Olemme tähtipölyä, lensimme Kuuhun

Mätäkuun juttuja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.