Kaupunginjohtaja saisi olla paras mahdollinen

Kuopion tuleva kaupunginjohtaja on joku maanantaina julkistetuista 32 hakijasta, jos valmistelevan ohjausryhmän linjaus pitää. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Antti Kivelän (kesk.) mukaan valinnassa painotetaan sitä, että hakemus on jätetty määräaikaan mennessä (SS 1.11.). Hakua organisoivan InHunt Group -konsulttiyhtiön toimitusjohtaja Kari Juutilainen kehuu poliittisten ryhmien sopimusta. Juutilaisen mukaan mikään muu kaupunki ei ole sitoutunut vastaavaan viimeaikaisissa johtajahauissa (Yle 11.10.).

Aiemmin Kuopiossakin on katsottu, ettei tulevan johtajan ole pakko kuulua virallisten hakijoiden joukkoon. Sekä Kari Häkämies että Petteri Paronen kutsuttiin toimeen.

Hakeneiden listasta löytyy monta vahvaa nimeä, joilla on kokemusta julkissektorin johtamisesta Savossa tai keskisessä Suomessa. Joukossa ei kuitenkaan ole esimerkiksi Häkämiehen kaltaisia tunnettuja valtakunnan tason vaikuttajia, puhumattakaan huomattavista kansainvälisistä ansioluettelosta. Esimerkiksi kaupungin koulutus- ja rekrytointipäällikkö Tarja Savolainen toivoo ministeriöihin ja Brysseliin verkostoitunutta johtajaa.

Julkisuus tai karisma ei toki takaa sopivuutta ja pätevyyttä. Vastuullisen viran täytössä on vaadittava väkeviä näyttöjä strategisessa johtamisessa ja varmistuttava tarkkaan ehdokkaan taustoista. Poliittisuus ei saa olla valintaperuste mutta ei myöskään este. Kunnallishallinnon osaajia löytyy varmuudella jo julkistetusta joukosta. Tunnusteluja käytäneen kuitenkin vielä taustalla. Prosessin muotoseikat ovat tärkeitä, mutta kaikkein tärkeintä on saada paras mahdollinen kaupunginjohtaja ja keulakuva väitteelle Suomen parhaasta kaupungista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kuopio irtisanoo henkilöstöään – vanhustenhoitoa uhkaa työvoimapula

Vasemmistoliitto iskee nyt perussuomalaisten kylkeen

Tieteenvastustus ei kasvakaan

Kova leipä, pehmeä markkinointi

Suomi mukaan maailman jalkapalloperheeseen

Kanttila ei tule kuntoon hurskastelulla

Kolmen lapsen politiikkaan

Kusti ei voi polkea paikallaan

Ihmisoikeussopimuksen rikkomus häpeä Suomelle

Vasemmistoliiton pitää keksiä parempaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.