Kaverilta valot sammuksiin

Jääkiekkoväkivalta ei ole hävinnyt mihinkään, vaikka asiasta on puhuttu viime vuosina paljon ja vaikka viime keväänä SM-liiga ja pelaajayhdistys sopivatkin rumista taklauksista annettavista kovemmista rangaistuksista.

Sunnuntain Helsingin Sanomissa entinen maajoukkuehyökkääjä Tony Salmelainen tilitti näkemyksiään rangaistusten koventamislupauksista. Hänen mukaansa pelaajille on valehdeltu päin naamaa eli rangaistuksia ei ole kovennettu. Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo sen sijaan uskoo rangaistuslinjan tiukentuneen ja pahimpien ylilyöntien karsiutuneen.

Viime lauantaina Rauman Lukon Erik Riska taklasi Tampereen Tapparan Pasi Puistolaa, joka löi päänsä ja menetti tajuntansa. Riskan rangaistus oli 5+20 minuuttia, mutta esimerkiksi pelikieltoa hänelle ei määrätty. Sen sijaan alkoi kuulua vaatimuksia joustavista kaukalon reunoista, jotka olisivat ehkä pelastaneet Puistolan. Vaatimukset ovat toki perusteltuja, mutta eivät selitä tai oikeuta kaukaloväkivaltaan puuttumattomuutta.

Jääkiekkoväkivallan hävittämistä vaikeuttaa se, että kyse on kansainvälisestä ilmiöstä. Viimeksi sunnuntaina NHL:ssä Vancouver Canucksin ja Calgary Flamesin ottelusta ruotsalainen Daniel Sedin kannettiin paareilla sairaalaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Suomi mukaan maailman jalkapalloperheeseen

Kanttila ei tule kuntoon hurskastelulla

Kolmen lapsen politiikkaan

Kusti ei voi polkea paikallaan

Ihmisoikeussopimuksen rikkomus häpeä Suomelle

Vasemmistoliiton pitää keksiä parempaa

Somen oppiaika

Jalkapallokansan elinkautinen päättyy vihdoin ja karmeat haavat umpeutuvat sielustani

Poliitikkojen ei pidä himoita valtavia eläkerahastoja

Taiteesta on keskusteltava nuorten kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.