Kehitys vaatii peiliä

Veikkausliigan toimitusjohtajan tehtävät jättävä Jan Walden ihmettelee, miksi sarjan yleisömäärät eivät ole kehittyneet tavoitteiden mukaisesti. KuPS on ainoa seura, jonka yleisökeskiarvo on noussut viime kaudesta. Walden katsoo, etteivät suomalaiset tiedosta Veikkausliigan arvoa.

Väistyvän toimitusjohtajan mielestä suomalaiset katsovat ulkomaista jalkapalloa maksukanavilta ja tyytyvät arvostelemaan kotimaista sarjaa, vaikka kentällä on sellaisia paluumuuttajia kuin Alexei Eremenko jr, Jonathan Johansson ja Jari Litmanen.

Puolustuspuheenvuorossa Walden on pahasti hakoteillä. Sen osoitti viimeistään suomalaisjoukkueiden onneton menestys kesän aikana eurokentillä. Veikkausliigaa suvereenisti hallitseva HJK selviytyi rimaa hipoen jatkoajalla latvialaisesta FK Ekrenasista, mutta kun vastaan asettui Partizan jalkapallon suurmaihin lukeutuvasta Serbiasta, helsinkiläiset olivat sivustaseuraajia.

Surkeimmin konttasi Veikkausliigan kakkospaikkaa pitävä Honka, jonka piti kaataa pubiporukaksi leimattu joukkue Walesista puolivauhdilla. Walesilaiset menivät jatkoon. MyPa tyri loistavat saumansa Romaniassa. Turun Palloseura selviytyi urakastaan kunniakkaimmin, vaikka seinä nousi turkulaistenkin eteen.

Se on varmaa, ettei Veikkausliiga saa yleisöä lehtereille syyllistämällä omaa kohderyhmäänsä. Vaikka Walden sanoo, että Veikkausliigalla on hyvä ja pitkäjänteinen strategia, asiasta ei voi olla samaa mieltä. Seuroja on pahoissa talousvaikeuksissa. Olosuhteet eivät ole kaikin osin nykyajan vaatimalla tasolla. Ja vaikka Eremenko jr hakee Suomesta vauhtia uralleen ja Johansson ja Litmanen ovat parhaat päivänsä viheriöllä nähneet, pelien taso on kuitenkin vain osa ongelmaa.

Veikkausliigaväen pitää ottaa reilusti peili käteen ja katsoa, mikä on vialla. Turha tuotteen menekistä on asiakasta syyttää. Veikkausliiga tarvitsee raikkaita ideoita tuotekehitykseen.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Pakkokielet

Perheiden asemaa kannattaa vahvistaa

Uotisen kauden huipennus käynnistää kulttuurikesän

Koska on aikaa kypsyä?

Eikö valtio voisi jättää metsänsä hakkaamatta?

Nuoret eivät olehalunneet syrjäytyä

Sananvapauden puolustajille erävoitto Venäjällä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.