Kelan linnakkeet purettava

Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, selviytyisi suurimmaksi puolueeksi keskusta. Se taas tarkoittaisi sitä, että seuraavan pääministerin nimi olisi Juha Sipilä. Vaaleihin on aikaa viisi kuukautta ja on mahdollista, että keskustan muita puolueita suurempi kannatus säilyy sinne saakka.

Sipilä on oppositiojohtajana arvostellut poliittisia virkanimityksiä ja sanonut, että keskusta haluaa niistä eroon. Puheet kannattaa muistaa seuraavissa hallitusneuvotteluissa. Sovitaanko niissä kaikesta huolimatta, että keskusta saa istuttaa ehdokkaansa Kelan seuraavaksi pääjohtajaksi?

Nykyinen pääjohtaja Liisa Hyssälä (kesk.) jää eläkkeelle viimeistään kahden vuoden kuluttua, jolloin hän täyttää 68 vuotta. Kelan pääjohtajuus on vuosikymmenet ollut keskustan läänitys.

Toivottavasti Sipilä on sanojensa mittainen mies. Silloin hallitusneuvotteluissa todetaan, että Kelan poliittiset läänitykset puretaan ja kaikille suomalaisille tärkeän laitoksen pääjohtajaksi valitaan paras ehdokas puoluetaustaan katsomatta.

Olisi hyvä, että ensi kesänä eläkkeelle jäävän Kelan johtajan Helena Pesolan (kok.) seuraaja valittaisiin myös vasta vaalien jälkeen ja katsomatta puoluekantaan. Vai ryhtyvätkö nykyiset hallituspuolueet vaalikauden lopulla tekemään entiseen tapaan vielä ne poliittiset nimitykset, jotka on mahdollista tehdä?

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Vienti rahoittaa hyvinvointia

Kun evoluutio meni pieleen

Tiedeuutisissa liioittelu on pahinta myrkkyä

EU-parlamenttiin tarvitaan tänään taistelevia norsuja

Yritysten koko verojalanjälki on iso

Hyvä vihollinen

Ovien aukaisijoidenkin oltava varuillaan

Eläkeläisköyhyyttä voisi torjua lääkekorvauksilla

Kotkan lento ja putoaminen

Kunnat merihädässä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.