Kelpo viihdepaketti

Kuopiossa viikonloppuna järjestetty Rockcock-festivaalilla vieraili yli 15 000 kävijää. Tapahtuman taiteellinen anti oli kokonaisuudessaan hyvä. Tunnelma muodostui erinomaiseksi. Tämä johtui paljolti myös aurinkoisesta ja lämpimästä säästä.

Rockcock on koko historiansa ajan aiheuttanut kaupunkilaisten keskuudessa paljon kriittistä keskustelua festivaalialueen ulkopuolella tapahtuneiden lieveilmiöiden vuoksi. Niiltä ei vältytty tänäkään vuonna.

Aidatun alueen sisällä ei tapahtunut mitään poikkeuksellisen ikävää. Porttien ulkopuolella ja kaupungilla sen sijaan sattui väkivallan tekoja, joista vakavin oli puukotus. Poliisi vei putkaan kymmeniä päihtyneitä.

Ajan ilmiö olivat ulkomaalaiset kaupustelijat. He käyttäytyivät ajoittain aggressiivisesti. Poliisi epäilee, että osa heistä syyllistyi varkauksiin. Vastaavan tyyppisiä tapauksia on sattunut myös muilla rockfestivaaleilla. Lainsäätäjän, poliisin ja muiden viranomaisten on kitkettävä tämä ilmiö pois.

Suurimman ongelman ovat kuitenkin vuosien aikana aiheuttaneet suomalaiset itse. Häiriökäyttäytyminen, tappelut ja roskaaminen ovat ilmiöitä, joita ei ole saatu kuriin. Jos tapahtuma järjestetään edelleen luonnonkauniilla Väinölänniemellä, turvaorganisaatioon kaupungille on saatava lisää voimaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hengitähän hyvä ihminen välillä – Kiireestä ja hötkellyksestä on tullut uusi kansantauti

Suometsillä on valtava merkitys hyvivointivaltiolle

Yhteistyö on voimaa varkaiden narauttamisessa

Siirrymmekö Eriksen aikakauteen?

Kuopio säästää – joitakin hankkeita pitää lykätä tai unohtaa ne kokonaan

Keskusta puhuu hallituksessa kuin oppositiossa

Sunnuntain vaaleissa pelissä oikeusvaltio ja sananvapaus

EU on oma sisämarkkinamme

Kiinalaiset eivät pelasta meitä

Rauhansopimus tuotti Nobel-palkinnon

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.