Kelpo viihdepaketti

Kuopiossa viikonloppuna järjestetty Rockcock-festivaalilla vieraili yli 15 000 kävijää. Tapahtuman taiteellinen anti oli kokonaisuudessaan hyvä. Tunnelma muodostui erinomaiseksi. Tämä johtui paljolti myös aurinkoisesta ja lämpimästä säästä.

Rockcock on koko historiansa ajan aiheuttanut kaupunkilaisten keskuudessa paljon kriittistä keskustelua festivaalialueen ulkopuolella tapahtuneiden lieveilmiöiden vuoksi. Niiltä ei vältytty tänäkään vuonna.

Aidatun alueen sisällä ei tapahtunut mitään poikkeuksellisen ikävää. Porttien ulkopuolella ja kaupungilla sen sijaan sattui väkivallan tekoja, joista vakavin oli puukotus. Poliisi vei putkaan kymmeniä päihtyneitä.

Ajan ilmiö olivat ulkomaalaiset kaupustelijat. He käyttäytyivät ajoittain aggressiivisesti. Poliisi epäilee, että osa heistä syyllistyi varkauksiin. Vastaavan tyyppisiä tapauksia on sattunut myös muilla rockfestivaaleilla. Lainsäätäjän, poliisin ja muiden viranomaisten on kitkettävä tämä ilmiö pois.

Suurimman ongelman ovat kuitenkin vuosien aikana aiheuttaneet suomalaiset itse. Häiriökäyttäytyminen, tappelut ja roskaaminen ovat ilmiöitä, joita ei ole saatu kuriin. Jos tapahtuma järjestetään edelleen luonnonkauniilla Väinölänniemellä, turvaorganisaatioon kaupungille on saatava lisää voimaa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.