Kesätapahtumat ovat pitkälti säiden armoilla

Sunsets, Kuopiorock, Tahkon juhannus, viinijuhlat ja Tanssii ja soi eli tämän kesän suurimmat tapahtumat Kuopiossa ovat houkutelleet tähän mennessä arviolta yli satatuhatta kävijää.

Yleisömenestystä selittää pitkälle se, että säät ovat enimmäkseen suosineet tapahtumia: on ollut lämmintä ja poutaa. Sateiden keskelle joutui oikeastaan vain viinijuhlat.

Monipuolisen tapahtumatarjonnan vetovoimaisuus onkin saanut tänä kesänä monen kuopiolaisen ihmettelemään festivaalien suurta määrää. Ulkopaikkakuntalaisia ja ulko­maalaisia on näkynyt katukuvassa tavanomaista enemmän. Majoitus- ja ravintolapalvelut, kauppa ja taksit ovat kasvattaneet liiketoimintaansa. Aluetaloudelliset vaikutukset ovat suuria (Savon Sanomat 7.8.).

Kuopiolaistapahtumia yhdistää se, että ne järjestetään suurelta osin taivasalla. Sateen sattuessa yleisökato on enemmän kuin todennäköinen. Tilanteeseen olisi saatava muutos. Helppoa se ei ole, sillä muun muassa kongressi­tilojen kroonisen puutteen vuoksi suuria yleisötapahtumia ei voi järjestää säältä suojassa. Sopii tosin kysyä, onko nykyisiäkään tiloja kuten Kuopio-hallia osattu hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla.

Ei tapahtumien toisaalta tarvitse olla aina jättimäisiä. Esimerkiksi syyskuussa avautuvan musiikkikeskuksen soisi inspiroivan tapahtumajärjestäjiä, vaikka tiloihin ei mahdukaan kuin hieman yli tuhat ihmistä. Kuopion toistuvien tapahtumien tarjonnassa on aukko muun muassa klassisen musiikin kohdalla, mitä voi pitää selkeänä puutteena ja jonkinmoisena kummajaisena, kun kaupungissa on silläkin saralla maailmanluokan osaamista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hirviä kannattaa metsästää aina kun mahdollista

Lapset ja nuoret voivat pääsääntöisesti hyvin

Metsänomistajan pitää voida luottaa

Tyrkytystä ja tilausansoja

Laivuekaupassa työpaikat ovat lopulta sivuseikkoja

Suojeluvelvoite pitäisi määritellä tarkemmin

Budjettiriihen jälkeen

Kun mikään ei riitä

Googlella on hyviä syitä investoida Suomeen

Pääministerin pitäisi pitää kieli keskellä suuta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.