Keskikaiteita lisää

Juvalla tiistaina sattunut rekan ja henkilöauton kolari on nostanut keskusteluun teiden kunnon. Onnettomuudessa kuoli kolme henkilöautossa ollutta ihmistä. Rekka-auton kuljettaja loukkaantui. Ajo-olosuhteet onnettomuuspaikalla olivat huonot, sillä lumisade oli liukastuttanut tien. Se oli suolattu aamupäivällä. Onnettomuus tapahtui illalla juuri ennen päivän toista suolausta.

Näyttää siltä, ettei henkilöauton kuljettajalla ollut onnettomuudessa mitään tehtävissä, kun rekka ajautui hänen kaistalleen. Nyt viranomaiset pohtivat, olisiko keskikaide estänyt onnettomuuden. Siihen on mahdoton saada vastausta, mutta toivottavasti järkyttävä onnettomuus saa teiden rakentajat ja kunnossapitäjät miettimään uusia keinoja ajoturvallisuuden edistämiseksi.

Viitostie Mikkelin ja Juvan välillä kuuluu korkeimpaan hoitoluokitukseen. Tieviranomaiset eivät kuitenkaan mahda mitään, jos lunta tai räntää sataa jatkuvasti. Tiellä liikkuvien on kiinnitettävä erityistä huomiota sääolosuhteisiin.

Tienrakentajien on puolestaan pyrittävä rakentamaan vilkasliikenteisille osuuksille lisää ohituskaistoja ja tutkittava, onko järkevää lisätä keskikaiteita. Valitettavaa on, että talouden taantuma vaikuttaa voimakkaasti myös teiden rakentamiseen ja erilaisiin korjaustöihin.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kristittyjen pitää sopia perheriitansa

Anne Berner on keskustalle ongelma loppuun asti

Savolainen hulluus luo elämää

Ruokaturvallisuus säilyy vain jatkuvalla työllä

Kaikki ympäristökäyttäytymisen lajit

Kansa kuului Talvivaarassa

Penkkiurheilijan onnenpäivät alkavat

Talouden suhdanne ei ehkä kääntynytkään vielä

Vanhankissanpäivät

Pahat, rumat ja päästöttömät

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.