Keskikaiteita lisää

Juvalla tiistaina sattunut rekan ja henkilöauton kolari on nostanut keskusteluun teiden kunnon. Onnettomuudessa kuoli kolme henkilöautossa ollutta ihmistä. Rekka-auton kuljettaja loukkaantui. Ajo-olosuhteet onnettomuuspaikalla olivat huonot, sillä lumisade oli liukastuttanut tien. Se oli suolattu aamupäivällä. Onnettomuus tapahtui illalla juuri ennen päivän toista suolausta.

Näyttää siltä, ettei henkilöauton kuljettajalla ollut onnettomuudessa mitään tehtävissä, kun rekka ajautui hänen kaistalleen. Nyt viranomaiset pohtivat, olisiko keskikaide estänyt onnettomuuden. Siihen on mahdoton saada vastausta, mutta toivottavasti järkyttävä onnettomuus saa teiden rakentajat ja kunnossapitäjät miettimään uusia keinoja ajoturvallisuuden edistämiseksi.

Viitostie Mikkelin ja Juvan välillä kuuluu korkeimpaan hoitoluokitukseen. Tieviranomaiset eivät kuitenkaan mahda mitään, jos lunta tai räntää sataa jatkuvasti. Tiellä liikkuvien on kiinnitettävä erityistä huomiota sääolosuhteisiin.

Tienrakentajien on puolestaan pyrittävä rakentamaan vilkasliikenteisille osuuksille lisää ohituskaistoja ja tutkittava, onko järkevää lisätä keskikaiteita. Valitettavaa on, että talouden taantuma vaikuttaa voimakkaasti myös teiden rakentamiseen ja erilaisiin korjaustöihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Puhtaus on puoli ruokaa?

Kaupunkien kasvuun liittyy epävarmuuksia

KuPS teki Kuopiosta taas jalkapallokaupungin

Väki vähenee, pidot paranee

Lisää lääkäreitä

Hyökkäyksiä karjataloutta vastaan ei pidä hyväksyä

Amerikkalaiset vaihtuivat venäläisiin

Ystävyys ei ole pakollista

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.