Keskikaiteita lisää

Juvalla tiistaina sattunut rekan ja henkilöauton kolari on nostanut keskusteluun teiden kunnon. Onnettomuudessa kuoli kolme henkilöautossa ollutta ihmistä. Rekka-auton kuljettaja loukkaantui. Ajo-olosuhteet onnettomuuspaikalla olivat huonot, sillä lumisade oli liukastuttanut tien. Se oli suolattu aamupäivällä. Onnettomuus tapahtui illalla juuri ennen päivän toista suolausta.

Näyttää siltä, ettei henkilöauton kuljettajalla ollut onnettomuudessa mitään tehtävissä, kun rekka ajautui hänen kaistalleen. Nyt viranomaiset pohtivat, olisiko keskikaide estänyt onnettomuuden. Siihen on mahdoton saada vastausta, mutta toivottavasti järkyttävä onnettomuus saa teiden rakentajat ja kunnossapitäjät miettimään uusia keinoja ajoturvallisuuden edistämiseksi.

Viitostie Mikkelin ja Juvan välillä kuuluu korkeimpaan hoitoluokitukseen. Tieviranomaiset eivät kuitenkaan mahda mitään, jos lunta tai räntää sataa jatkuvasti. Tiellä liikkuvien on kiinnitettävä erityistä huomiota sääolosuhteisiin.

Tienrakentajien on puolestaan pyrittävä rakentamaan vilkasliikenteisille osuuksille lisää ohituskaistoja ja tutkittava, onko järkevää lisätä keskikaiteita. Valitettavaa on, että talouden taantuma vaikuttaa voimakkaasti myös teiden rakentamiseen ja erilaisiin korjaustöihin.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Viisigee shakkinappulana

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Keskusta käynnisti hallituksen synnytystuskat

Kreikka on hyvä maa

Kirkkopäivillä pohditaan sananvapautta

Keskustan kääntymys

Puheisiin Itäradasta on syytä tarttua hanakasti

Nolla ei ole merkitsevä numero

Sitran ilmastopuheista puuttuu pohdinta ja realismi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.