Keskikaiteita lisää

Juvalla tiistaina sattunut rekan ja henkilöauton kolari on nostanut keskusteluun teiden kunnon. Onnettomuudessa kuoli kolme henkilöautossa ollutta ihmistä. Rekka-auton kuljettaja loukkaantui. Ajo-olosuhteet onnettomuuspaikalla olivat huonot, sillä lumisade oli liukastuttanut tien. Se oli suolattu aamupäivällä. Onnettomuus tapahtui illalla juuri ennen päivän toista suolausta.

Näyttää siltä, ettei henkilöauton kuljettajalla ollut onnettomuudessa mitään tehtävissä, kun rekka ajautui hänen kaistalleen. Nyt viranomaiset pohtivat, olisiko keskikaide estänyt onnettomuuden. Siihen on mahdoton saada vastausta, mutta toivottavasti järkyttävä onnettomuus saa teiden rakentajat ja kunnossapitäjät miettimään uusia keinoja ajoturvallisuuden edistämiseksi.

Viitostie Mikkelin ja Juvan välillä kuuluu korkeimpaan hoitoluokitukseen. Tieviranomaiset eivät kuitenkaan mahda mitään, jos lunta tai räntää sataa jatkuvasti. Tiellä liikkuvien on kiinnitettävä erityistä huomiota sääolosuhteisiin.

Tienrakentajien on puolestaan pyrittävä rakentamaan vilkasliikenteisille osuuksille lisää ohituskaistoja ja tutkittava, onko järkevää lisätä keskikaiteita. Valitettavaa on, että talouden taantuma vaikuttaa voimakkaasti myös teiden rakentamiseen ja erilaisiin korjaustöihin.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.