Ketteryys puuttuu

Nokian osake laski tämän vuosituhannen alimpaan hintaansa Helsingin pörssissä tiistaiaamuna. Osakkeen hinta kävi pian kaupankäynnin alettua 6,56 eurossa. Aiempi alin noteeraus, 6,58 euroa, oli viime heinäkuulta. Maanantaina Nokian osake putosi Wall Streetillä 8,84 dollariin eli 6,52 euroon.

Alkuviikon luvut ovat murheellista luettavaa. Ryhmä Nokian omistajia on perustanut nettisivuston, jonka tavoitteena on koota kannatusta Microsoft-sopimuksen kaatamiseksi seuraavassa yhtiökokouksessa. Tämä kertoo aggressiivisesta mielialasta.

Nokian asiat ovat ulkopuolisen silmin katsottuina hyvin sekavalla tolalla. Tuhannet työntekijät pelkäävät saavansa potkut, tuotekehittelyn suunta on hakusessa ja yhtiön osakkeen arvo on pohjalukemissa.

Vaikka Nokialla on vaikeuksia, on muistettava, että se on edelleen maailman johtava matkapuhelinyhtiö. Jotta asema säilyisi, johtajien on tehtävä viisaita ratkaisuja. Microsoft-yhteistyö ei ole vakuuttanut analyytikoita. Jätti-irtisanomiset saattavat hetkellisesti nostaa osakkeen arvoa, mutta samalla on vaarana, että osaajat karkaavat kilpailijoiden leiriin.

On ilmeistä, että Nokian vanha johto aliarvioi laitevalmistaja Applen iPhone-älypuhelimet. Nokian ongelma on ketteryyden puuttuminen. Osakkeenomistajat maksavat tästä nyt kallista hintaa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Välttämättömyydestä tulee hyve

Puolueen etu ennen kaikkea

Kotimaista ruokaa pääsiäisen juhlapöytään

Hammaslääkärikoulutus muistuttaa yhteistyöstä

Mikä ei muutu

Kolmannen asteen ratkaisu

Kokemus korvaa määrän Savon EU-ehdokkaissa

Automatkoista halutaan entistä turvallisempia

Vaaleissa hävinnytkin on ihminen

Nyt vihaa poistamaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.