Ketteryys puuttuu

Nokian osake laski tämän vuosituhannen alimpaan hintaansa Helsingin pörssissä tiistaiaamuna. Osakkeen hinta kävi pian kaupankäynnin alettua 6,56 eurossa. Aiempi alin noteeraus, 6,58 euroa, oli viime heinäkuulta. Maanantaina Nokian osake putosi Wall Streetillä 8,84 dollariin eli 6,52 euroon.

Alkuviikon luvut ovat murheellista luettavaa. Ryhmä Nokian omistajia on perustanut nettisivuston, jonka tavoitteena on koota kannatusta Microsoft-sopimuksen kaatamiseksi seuraavassa yhtiökokouksessa. Tämä kertoo aggressiivisesta mielialasta.

Nokian asiat ovat ulkopuolisen silmin katsottuina hyvin sekavalla tolalla. Tuhannet työntekijät pelkäävät saavansa potkut, tuotekehittelyn suunta on hakusessa ja yhtiön osakkeen arvo on pohjalukemissa.

Vaikka Nokialla on vaikeuksia, on muistettava, että se on edelleen maailman johtava matkapuhelinyhtiö. Jotta asema säilyisi, johtajien on tehtävä viisaita ratkaisuja. Microsoft-yhteistyö ei ole vakuuttanut analyytikoita. Jätti-irtisanomiset saattavat hetkellisesti nostaa osakkeen arvoa, mutta samalla on vaarana, että osaajat karkaavat kilpailijoiden leiriin.

On ilmeistä, että Nokian vanha johto aliarvioi laitevalmistaja Applen iPhone-älypuhelimet. Nokian ongelma on ketteryyden puuttuminen. Osakkeenomistajat maksavat tästä nyt kallista hintaa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kotkan lento ja putoaminen

Kunnat merihädässä

Vanhuspalveluissa on suo siellä ja vetelä täällä

Röyhkeä Trump haastaa johtamansa demokratian

Ystävänpäivän jälkeen

Potemisen kulissi

Lumesta tuli ympäristöpulma Helsingille

Eduskunta kompuroi tiedustelulakien kanssa

Hankkeet vivuttavat kehitystä

Suuri ja kallis seikkailu

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.