Kevät toi ylinopeudet

Ylinopeuksien määrä lisääntyy keväisin. Tuorein todistus tästä saatiin maanantaina, kun Päijät-Hämeen poliisi tiedotti käräyttäneensä 440 autoilijaa liian suuresta nopeudesta huhtikuun alkupuolella.

Kevään "ensirevitykset" ovat tuttuja ilmiöitä koko valtakunnassa aiemmilta vuosilta. Meno rauhoittuu yleensä muutaman sakkolapun tai ajokiellon jälkeen.

Kevään ilmiöitä ovat myös ns. kesäautojen käyttöönotot. Näiden ajopelien kunto on usein luvattoman huono. Osalla katsastusaika on mennyt umpeen.

Ylinopeuksien vähentämisellä ja turvalaitteitten käytön lisäämisellä on huomattava vaikutus kuolonkolarien ja muiden vakavien onnettomuuksien määrän pienenemiseen. Kolmantena keskeisenä tekijänä ovat liikennejuopumukset, joiden määrän alentamisella vakavat kolarit vähenevät.

Ongelma Suomessa on se, että keskeisten liikennesääntöjen noudattaminen on löystynyt. Liikennevalojen noudattaminen, vilkkujen käyttö, ryhmittyminen ja suojatielle tulevan huomioiminen unohtuu autoilijoilta.

Vakava ilmiö on myös suojatien eteen seisahtuneen auton ohittaminen pysähtymättä. Tällaisissa tilanteissa jalankulkija tai pyöräilijä voi joutua hengenvaaraan.

Pelkkä sakkojen määrääminen ei helpota tilannetta. Tehokas ja monipuolinen valistus on edelleen hyvä konsti lisätä liikenneturvallisuutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Itsenäisyys-hankkeen karu jälkinäytös

Loukkaantumisen aika

Luokkakokous – "Yhtä nopeasti kuin joukko katosi pihalta ruusuineen olivat nämä ihmiset nyt palautettavissa tähän epätodelliseen kuplaan"

Ydinvoima tulee vihreiden eteen ehkä kahdestikin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.