Kielto puree huonosti

Kuluttajavirasto on kieltänyt Suomen Autoturvaa markkinoimasta autoilijoille rikesakot korvaavaa palvelua (SS 9.3.). Yritys lopetti sakkoturvan myynnin viraston huomautuksen jälkeen. Samaan aikaan tilalle on tullut kaksi muuta vastaavaa palvelua. Kuluttajavirasto aikoo puuttua niihinkin ja selvittää, onko alan yrittäjiä vielä lisää. Viraston mukaan sakkoturvan markkinointi on lainvastaista.

Sakkoturvassa palvelun tarjoaja lupaa maksaa vuosimaksua vastaan enintään kolme ylinopeudesta aiheutunutta rikesakkoa. Muun muassa poliisi nosti uudesta palvelusta äläkän. Kuluttajavirasto otti loppuvuonna tutkittavakseen, oliko sakkoturvayhtiön harjoittama markkinointi ristiriidassa yleisen turvallisuuskäsityksen ja markkinoinnin hyvän tavan kanssa.

Sakkoturvan tapaiset tuotteet eivät kuuluu suomalaiseen yhteiskuntaan. Sakkoturvalla saattaa olla ylinopeuksia lisäävä vaikutus. Kysymys on myös lakien noudattamisesta. Ongelmallista on, että kielletyn palvelun tilalle on nyt syntynyt tai syntymässä uusia vastaavan tyyppisiä palvelumuotoja. Kuluttajaviraston ja viime kädessä lainsäätäjän on puututtava ilmiöihin kovalla kädellä.

Suomalaisen tieliikenteen suuria ongelmia ovat ylinopeudet ja rattijuopumukset. Niiden kitkeminen kokonaan on mahdotonta, mutta jo asennekasvatuksella saadaan paljon hyvää aikaan.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Vaaleissa hävinnytkin on ihminen

Nyt vihaa poistamaan

Verotuksen suuresta linjasta kehitteillä konsensus

Notre Dame yhdisti Ranskan ja kristikunnan

Valinnat on tehty

Mestarien jäljillä

Sipilän odotettu ratkaisu lisää paineita sinipunaan

Ponssen niiaus ei anna toistaiseksi aihetta pelkoon

Lukeminen kannattaa aina

Warren ja Warren päästöt

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.