Kielto puree huonosti

Kuluttajavirasto on kieltänyt Suomen Autoturvaa markkinoimasta autoilijoille rikesakot korvaavaa palvelua (SS 9.3.). Yritys lopetti sakkoturvan myynnin viraston huomautuksen jälkeen. Samaan aikaan tilalle on tullut kaksi muuta vastaavaa palvelua. Kuluttajavirasto aikoo puuttua niihinkin ja selvittää, onko alan yrittäjiä vielä lisää. Viraston mukaan sakkoturvan markkinointi on lainvastaista.

Sakkoturvassa palvelun tarjoaja lupaa maksaa vuosimaksua vastaan enintään kolme ylinopeudesta aiheutunutta rikesakkoa. Muun muassa poliisi nosti uudesta palvelusta äläkän. Kuluttajavirasto otti loppuvuonna tutkittavakseen, oliko sakkoturvayhtiön harjoittama markkinointi ristiriidassa yleisen turvallisuuskäsityksen ja markkinoinnin hyvän tavan kanssa.

Sakkoturvan tapaiset tuotteet eivät kuuluu suomalaiseen yhteiskuntaan. Sakkoturvalla saattaa olla ylinopeuksia lisäävä vaikutus. Kysymys on myös lakien noudattamisesta. Ongelmallista on, että kielletyn palvelun tilalle on nyt syntynyt tai syntymässä uusia vastaavan tyyppisiä palvelumuotoja. Kuluttajaviraston ja viime kädessä lainsäätäjän on puututtava ilmiöihin kovalla kädellä.

Suomalaisen tieliikenteen suuria ongelmia ovat ylinopeudet ja rattijuopumukset. Niiden kitkeminen kokonaan on mahdotonta, mutta jo asennekasvatuksella saadaan paljon hyvää aikaan.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kilpailuttamisissa hinta ei voi olla ainoa valintaperuste

Lypsykoneessa

Rinneturmia ei voi mitenkään kokonaan estää

Voi tikkerperkele

Kristittyjen pitää sopia perheriitansa

Anne Berner on keskustalle ongelma loppuun asti

Savolainen hulluus luo elämää

Ruokaturvallisuus säilyy vain jatkuvalla työllä

Kaikki ympäristökäyttäytymisen lajit

Kansa kuului Talvivaarassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.