Kielto puree huonosti

Kuluttajavirasto on kieltänyt Suomen Autoturvaa markkinoimasta autoilijoille rikesakot korvaavaa palvelua (SS 9.3.). Yritys lopetti sakkoturvan myynnin viraston huomautuksen jälkeen. Samaan aikaan tilalle on tullut kaksi muuta vastaavaa palvelua. Kuluttajavirasto aikoo puuttua niihinkin ja selvittää, onko alan yrittäjiä vielä lisää. Viraston mukaan sakkoturvan markkinointi on lainvastaista.

Sakkoturvassa palvelun tarjoaja lupaa maksaa vuosimaksua vastaan enintään kolme ylinopeudesta aiheutunutta rikesakkoa. Muun muassa poliisi nosti uudesta palvelusta äläkän. Kuluttajavirasto otti loppuvuonna tutkittavakseen, oliko sakkoturvayhtiön harjoittama markkinointi ristiriidassa yleisen turvallisuuskäsityksen ja markkinoinnin hyvän tavan kanssa.

Sakkoturvan tapaiset tuotteet eivät kuuluu suomalaiseen yhteiskuntaan. Sakkoturvalla saattaa olla ylinopeuksia lisäävä vaikutus. Kysymys on myös lakien noudattamisesta. Ongelmallista on, että kielletyn palvelun tilalle on nyt syntynyt tai syntymässä uusia vastaavan tyyppisiä palvelumuotoja. Kuluttajaviraston ja viime kädessä lainsäätäjän on puututtava ilmiöihin kovalla kädellä.

Suomalaisen tieliikenteen suuria ongelmia ovat ylinopeudet ja rattijuopumukset. Niiden kitkeminen kokonaan on mahdotonta, mutta jo asennekasvatuksella saadaan paljon hyvää aikaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Meillä on rautamamma, joka ei ehkä välitäkään lastensa kärsimyksestä

Hirviä kannattaa metsästää aina kun mahdollista

Lapset ja nuoret voivat pääsääntöisesti hyvin

Metsänomistajan pitää voida luottaa

Tyrkytystä ja tilausansoja

Laivuekaupassa työpaikat ovat lopulta sivuseikkoja

Suojeluvelvoite pitäisi määritellä tarkemmin

Budjettiriihen jälkeen

Kun mikään ei riitä

Googlella on hyviä syitä investoida Suomeen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.