Kierrätys kukoistaa

Kierrätys on trendikästä ja taloudellista. Tämä on huomattu myös television ohjelmakarttoja suunnittelevissa elimissä. Arkistojen pölyn alta ruutuun on nostettu BumtsiBumia, Metsoloita, Karpoa, Satuhäitä.

Nämä kaikki pääsivät viime viikolla kanaviensa kymmenen katsotuimman ohjelman listalle. Vanhoja ohjelmia lähetetään ja niistä pidetään. Kaikki hyvin?

Suosikkisarjat menestyivät aikanaan, mutta aika on ajanut niiden ohi. Mitään suuria kulttuuritekoja ne eivät silloinkaan olleet. Metsolat aidon maaseutuelämän kuvaajana saattaa nousta kulttiohjelmaksi sitten, kun perinteistä maaseutua ei enää ole.

Kesä näyttää vuosi toisensa jälkeen olevan ongelmallista aikaa tv-yhtiöille. Jos on sateista, kansa viihtyy ruutujen äärellä, mutta poudalla ja lämpimällä ruudut pysyvät pimeinä ja hyvät ohjelmat menevät niin sanotusti harakoille. Moni ohittaa loma-aikana ohjelmatiedotkin.

Kesäisin katsojien uskotaan kaipaavan jotakin kevyttä. TV1:n lauantai-iltojen prime time -tuotannoksi on valittu Yhteensattujat-niminen ohjelma. Jyrki Räikkä kirjoittaa tv-kritiikissään, että Yhteensattujien jälkeen rimaa on mahdotonta alittaa tarttumatta lapioon (Helsingin Sanomat 7.7.). Ohjelman esittelypätkästä päätellen siinä ainakin nauretaan, jos se riittää hauskuudeksi.

Pitkien sarjojen tekeminen on kallista, mutta hyvää saa edullisestikin. FST5 näyttää toistuvasti, miten kahden ihmisen intensiivinen keskustelu ilman mitään temppuja on erinomaista tv-ohjelmaa.

On suuri joukko eri syistä paikoilleen sidottuja ihmisiä, joiden ainoita viihdykkeitä televisio ja radio ovat. Ehkä he eivät ole kaupallisia kanavia kiinnostavia yleisöjä, mutta Yleltä julkisten varojen käyttäjänä on lupa odottaa uutta ja laadukasta tarjontaa myös kesällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hengitähän hyvä ihminen välillä – Kiireestä ja hötkellyksestä on tullut uusi kansantauti

Suometsillä on valtava merkitys hyvivointivaltiolle

Yhteistyö on voimaa varkaiden narauttamisessa

Siirrymmekö Eriksen aikakauteen?

Kuopio säästää – joitakin hankkeita pitää lykätä tai unohtaa ne kokonaan

Keskusta puhuu hallituksessa kuin oppositiossa

Sunnuntain vaaleissa pelissä oikeusvaltio ja sananvapaus

EU on oma sisämarkkinamme

Kiinalaiset eivät pelasta meitä

Rauhansopimus tuotti Nobel-palkinnon

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.