Kierrätys kukoistaa

Kierrätys on trendikästä ja taloudellista. Tämä on huomattu myös television ohjelmakarttoja suunnittelevissa elimissä. Arkistojen pölyn alta ruutuun on nostettu BumtsiBumia, Metsoloita, Karpoa, Satuhäitä.

Nämä kaikki pääsivät viime viikolla kanaviensa kymmenen katsotuimman ohjelman listalle. Vanhoja ohjelmia lähetetään ja niistä pidetään. Kaikki hyvin?

Suosikkisarjat menestyivät aikanaan, mutta aika on ajanut niiden ohi. Mitään suuria kulttuuritekoja ne eivät silloinkaan olleet. Metsolat aidon maaseutuelämän kuvaajana saattaa nousta kulttiohjelmaksi sitten, kun perinteistä maaseutua ei enää ole.

Kesä näyttää vuosi toisensa jälkeen olevan ongelmallista aikaa tv-yhtiöille. Jos on sateista, kansa viihtyy ruutujen äärellä, mutta poudalla ja lämpimällä ruudut pysyvät pimeinä ja hyvät ohjelmat menevät niin sanotusti harakoille. Moni ohittaa loma-aikana ohjelmatiedotkin.

Kesäisin katsojien uskotaan kaipaavan jotakin kevyttä. TV1:n lauantai-iltojen prime time -tuotannoksi on valittu Yhteensattujat-niminen ohjelma. Jyrki Räikkä kirjoittaa tv-kritiikissään, että Yhteensattujien jälkeen rimaa on mahdotonta alittaa tarttumatta lapioon (Helsingin Sanomat 7.7.). Ohjelman esittelypätkästä päätellen siinä ainakin nauretaan, jos se riittää hauskuudeksi.

Pitkien sarjojen tekeminen on kallista, mutta hyvää saa edullisestikin. FST5 näyttää toistuvasti, miten kahden ihmisen intensiivinen keskustelu ilman mitään temppuja on erinomaista tv-ohjelmaa.

On suuri joukko eri syistä paikoilleen sidottuja ihmisiä, joiden ainoita viihdykkeitä televisio ja radio ovat. Ehkä he eivät ole kaupallisia kanavia kiinnostavia yleisöjä, mutta Yleltä julkisten varojen käyttäjänä on lupa odottaa uutta ja laadukasta tarjontaa myös kesällä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.