Kiinnostava hanke

Kuopion Palloseuran pääomistaja Ari Lahti olisi valmis ottamaan vastuun Kuopion keskuskentän kehityksestä, jos kaupunki tekisi alueella joitakin kaavamuutoksia. Kuopion kaupunginjohtaja Petteri Paronen pitää Lahden ajatuksia kiinnostavina (Savon Sanomat 7.6.).

Keskuskenttä on ollut useita kertoja julkisen keskustelun kohteena viime vuosina. Puolesta ja vastaan -puhetta on riittänyt tekonurmen ja pääkatsomon rakentamisesta. Kummatkin hankkeet menivät aikoinaan läpi, samoin tekonurmen uusiminen myöhemmin.

Ari Lahden ja monien muiden jalkapalloihmisten mielestä alue on keskeneräinen. Jotta kentällä voitaisiin pelata kansainvälisiä arvo-otteluja, kiinteitä katsomotiloja tulisi rakentaa lisää. Hankkeen toteuttaminen pelkillä verorahoilla on vaikeaa lähivuosina.

Suomessa on useita esimerkkejä siitä, kuinka urheilupyhättöjä on rakennettu yksityisellä rahoituksella. Ari Lahti on ilmeisesti selvittänyt rahoituspohjaa, kun hän toi hankkeen julkisuuteen. Rakentamiskustannukset eivät saisi kuitenkaan kaatua viime kädessä veronmaksajien syliin.

Lahden keskuskenttävisioihin kuuluvat myös parkkitalo, messuhalli ja elokuvateatteri. Osa hankkeista vaikuttaa suureellisilta nykyisessä taloustilanteessa. Tärkeintä olisi ensin toteuttaa katsomosuunnitelma.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Itsenäisyys-hankkeen karu jälkinäytös

Loukkaantumisen aika

Luokkakokous – "Yhtä nopeasti kuin joukko katosi pihalta ruusuineen olivat nämä ihmiset nyt palautettavissa tähän epätodelliseen kuplaan"

Ydinvoima tulee vihreiden eteen ehkä kahdestikin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.