Kiinnostava hanke

Kuopion Palloseuran pääomistaja Ari Lahti olisi valmis ottamaan vastuun Kuopion keskuskentän kehityksestä, jos kaupunki tekisi alueella joitakin kaavamuutoksia. Kuopion kaupunginjohtaja Petteri Paronen pitää Lahden ajatuksia kiinnostavina (Savon Sanomat 7.6.).

Keskuskenttä on ollut useita kertoja julkisen keskustelun kohteena viime vuosina. Puolesta ja vastaan -puhetta on riittänyt tekonurmen ja pääkatsomon rakentamisesta. Kummatkin hankkeet menivät aikoinaan läpi, samoin tekonurmen uusiminen myöhemmin.

Ari Lahden ja monien muiden jalkapalloihmisten mielestä alue on keskeneräinen. Jotta kentällä voitaisiin pelata kansainvälisiä arvo-otteluja, kiinteitä katsomotiloja tulisi rakentaa lisää. Hankkeen toteuttaminen pelkillä verorahoilla on vaikeaa lähivuosina.

Suomessa on useita esimerkkejä siitä, kuinka urheilupyhättöjä on rakennettu yksityisellä rahoituksella. Ari Lahti on ilmeisesti selvittänyt rahoituspohjaa, kun hän toi hankkeen julkisuuteen. Rakentamiskustannukset eivät saisi kuitenkaan kaatua viime kädessä veronmaksajien syliin.

Lahden keskuskenttävisioihin kuuluvat myös parkkitalo, messuhalli ja elokuvateatteri. Osa hankkeista vaikuttaa suureellisilta nykyisessä taloustilanteessa. Tärkeintä olisi ensin toteuttaa katsomosuunnitelma.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.