Kilpailu kiristyy

Huonekalujätti Ikea täsmensi Kuopioon rakennettavan tavaratalonsa rakentamisaikataulua päättyneellä viikolla. Valmista pitäisi olla kesällä 2012. Ruotsalaisjätti investoi Suomeen yli 80 miljoonaa euroa lähivuosina. Summassa ovat mukana Vantaan myymälän 30 miljoonan euron laajennus ja Kuopion tavaratalon noin 50 miljoonan euron uudishanke.

Ikealla on Suomessa neljä myymälää: Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Raisiossa. Ratkaisu Kuopion tavaratalosta tuli aikoinaan ns. "kreivin aikaan". Ikealla nimittäin seurataan tarkasti Suomen kauppakeskushankkeisiin vaikuttavaa maankäyttö- ja kaavoituslain uudistamista. Jos tilaa vieviä kauppoja ei enää erotella muista vähittäiskaupoista, Ikea joutuu samalle viivalle kuin isot ruokakaupat.

Ikea aikoo joka tapauksessa laajentaa tavarataloverkostoaan Suomessa. Yleisimmin seuraavaksi kohteeksi on veikkailtu Vaasaa. Myös Rovaniemi on spekulaatioissa mukana. Kuopiolle ja sen lähiseudulle Ikean tulo on jättipotti. Ikea työllistää noin 250 ja saman kompleksin kauppakeskus noin 500 ihmistä.

Ikean tulo Kuopioon aiheuttaa myös suuria haasteita huonekalualan muille yrittäjille. Kilpailu kiristyy. Toisaalta Ikean imussa asiakasvirta kasvaa myös kilpaileviin liikkeisiin. Se on hieno asia. Ikea on piristysruiske myös Pohjois-Savon matkailulle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Neljä metriä on liian vähän, kun viuhtojia on paljon

Haaviston poliittista luottamusta koetellaan

Kun Rautalampi tonttejaan pierulla myi

Jalkapannat hiertävät hallitustaipaleella

Puolueissa on viimein katsottava peiliin

Sisäisen linnakkeen vangit

Seksilakeja kiristettävä pulmista huolimatta

Politiikassa aika on hyvin suhteellista

Kansalle urheiluhuveja vastuullisesti

Lain ja valvonnan puutteet mahdollistavat riiston

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.