Kilpailu toimii Kuopiossa

Kodin Terra ja K-Rauta kertoivat Kuopiossa muutama päivä sitten, että ne vähentävät väkeä, koska rakentaminen hidastuu ja suhdanne kääntyy laskuun. Starkki ja Carlson eivät suunnittele irtisanomisia, mutta liikerakentamisen selvä väheneminen ja asuntotuotannon notkahdus koettelevat toki niitäkin.

Kahden kovan kilpailijan yt-neuvottelut paljastavat, että kuopiolaisessa rautakaupassa käydään kovaa taistelua markkinaosuuksista. Vihreän bonuskortin voimalla markkinoille rymistellyt Terra joutui lujille, kun kovaan kilpailuun tottunut K-Rauta laajensi toimintaansa ja iski Terralle takaisin vuosi sitten.

Ennen vanhaan Kuopion rautakauppaa hallitsi voimakkaasti Carlson, joka on yhä vahva tekijä markkinoilla. K-Rauta on myös pitkäaikainen toimija Kuopiossa. Kolmas kilpailija Eka-yhtymän Renlund lopetti toimintansa 1993, minkä jälkeen kaupungin rautakaupan jakoivat Carlson ja K-rauta vuoteen 2002 saakka. Silloin markkinoille ilmestyi Starkki, joka vakiinnutti paikkansa nopeasti Kuopiossa. Markkinat jakautuivat varsin sopuisasti kolmikolle.

Sitten tuli Terra, jonka tuloa kuluttajan sopii kiittää. Jo pelkällä olemassaolollaan PeeÄssän rautakauppa on kiristänyt hintakisaa. Yt-neuvottelut, niin harmillisia kuin ne asianomaisille ovatkin, ovat kuluttajan näkökulmasta hyvä merkki: kilpailu toimii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Kaunis tragedia

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.