Kimmo Timosen juhlapäivät

Kuten tiedettyä, jos ei ole vaalivuosi tai Leijonat eivät voita jääkiekon maailmanmestaruutta, Suomessa tapahtuu muulloin kuin kesäisin aika lailla vähän. Valoa pimeään aikaan haetaan lomilla etelän turistirannoilta.

Suomalaiset ottavat kaiken takaisin kesäkuukausina. Tai heinäkuussa, jos täsmällisiä ollaan. Näihin aikoihin eri puolilla maata järjestetään tapahtumia, joiden ideoinnissa mielikuvitus on rajana.

Sonkajärven Eukonkanto on käsite. Hyrynsalmella pelataan suopotkupalloa, kun Suomesta ei ole ollut eikä tule ihan heti olemaan jalkapallon arvokisamaaksi. Puolangan pessimistipäivät perustuvat slaavilaiseen kansanluonteeseemme.

Kultivoituneemmalle väelle on tarjolla Savonlinnan oopperajuhlat tai Kajaanin runoviikot.

Ja kaikkea siltä väliltä.

Sananmukaisesti liikuttavaa on, kuinka useimmat kihaukset saavat väen liikkeelle. Tämä on nähty tänä kesänä jo Kuopiossa Kuopio Tanssii ja Soi -tapahtumassa ja Viinijuhlilla. Ne toivat molemmat omalla tavallaan kiitettävästi virettä kaupunkiin.

Kimmo Timonen on ollut kolmella vuosikymmenellä kuopiolaisuuden ja kuopiolaisen kiekkoilun erinomainen lähettiläs maailmalla.

Timonen raivasi tiensä NHL:n lähtökohdista, joiden piti olla mahdottomia: Raamit ei riitä. Tyylikäs persoona kaukalossa ja sen ulkopuolella teki lopulta pitkän ja vaikuttavan uran, joka huipentui dramaattisen kauden jälkeen Stanley Cupin voittamiseen Chicagossa.

Kesäisin Timonen on palannut kotiseudulleen.

Timonen on kertonut asettuvansa pelivuosien jälkeen perheineen Philadelphian alueelle. Enemmän kuin todennäköistä on, että Flyers löytää luottomiehelleen sopivan toimenkuvan organisaatiostaan, kun aika on kypsä.

Mutta jos Timosen vuodenkierto pysyy ennallaan, sijaintikoordinaatit ovat kesäkuukausina Savossa.

Kuluva kesä on Kimmo Timoselle erityinen. Niin tulevat olemaan myös kotimaassa vietettävät viikot.

Toistaiseksi Stanley Cup -voittaja on onnistunut pitämään matalaa profiilia. Kimmo Timosen juhlaviikot käynnistyvät tänään perinteisellä Kime 4 Kids-hyväntekeväisyystempauksella. Paikalla on kolme Stanley Cup voittajaa, yksi hävinnyt finalisti sekä NHL:n parhaaksi ja toiseksi parhaaksi valitut maalivahdit.

Ydin on kuitenkin varojen kerääminen KYSin lasten veri- ja syöpätautien osastolle. Tähän mennessä golftapahtumista ja huutokaupoista vuosien varrella kertyneet tuotot nousevat yli 220 000 euroon.

Juhlaviikot jatkuvat puolentoista viikon kuluttua tiistaina, kun Stanley Cup -pokaali saapuu Kuopioon. Varmaa on, että oli keli mikä hyvänsä, tuolloin tori ei muistuta venäläistä lentokenttää vaan italialaista neljän ruuhkaa.

Kuopio on säännöllisin väliajoin kehitellyt kaupungille imagokampanjoita. Menestys on ollut kauniisti ilmaistuna vaihteleva. Logoa ja iskulausetta on syntynyt niin omin kuin konsulttien voimin.

Kimmo Timosen hyväntekeväisyystapahtuma on vakiintunut tuotemerkki, jota voisi hänen suostumuksellaan käyttää laajemmin. Miksi sen ympärille Kuopioon ei rakennettaisi määrätietoisella työllä menestyksellisesti parin päivän tapahtuma?

PS. Kadulta kuultua.

Teuvo Teräväinen ei ole tavallinen nimi Suomessa. Siitä syntyy mielikuva sarjakuvasankarista.

Mutta vielä vaikeampaa on kiekkofaneilla Pohjois-Amerikassa. Teraevaenen?

Pitäisikö harkita nimenvaihtoa? Esikuvaksi käy vaikka maalipyssy Sharp, Patrick Sharp.

Juttua on korjattu: Suopotkupalloa pelataan Hyrynsalmella, ei Suomussalmella.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tuleeko meistä ikinä aikuisia?

Kirje pysäyttää kiireessä

Suhde Venäjään jakaa Euroopan populisteja

Metsälain määräyksiä voi olla syytä tarkistaa

Voihan Vilkku sentään

Kauppasota voi laajeta talouskriisiksi vahingossa

Fiksut ruokakaupat auttavat asiakasta

Perusteita olisi pienentää Finnpulpia

Viisigee shakkinappulana

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.