Kirkkovene kosiskelee

Oulun seurakuntien Elossa.fi-kampanjan tunnus on saanut valtavasti julkisuutta jo ennen kuin kampanja on alkanutkaan. Heinäkuun lopulla käynnistyvän kolmivuotisen kampanjan tunnukseksi on valittu kirkkovene.

Perusteeksi on mainittu muun muassa halu nostaa esille sana "kirkko". Sekin on tosiasia, että kirkkovene on joskus ollut jopa ainoa kulkuväline kirkkoon lähdettäessä.

Kampanjan projektiryhmä näkee tunnuksessa vihjeitä nuorisokulttuuriin, kaupunki- ja koulukulttuuriin sekä kirkkohistoriaan. Ennen kaikkea sen on todettu viittaavan arkeen ja elämäniloon.

Kirkkoveneen kerrotaan myös symboloivan yhteisöä, jossa jokaisella on paikkansa ja tilansa. Projektissa mukana olevan pastorin Nanna Helaakosken mukaan tulkinta riippuu katsojasta; tunnuksessa voi nähdä vaikka orjantappurakruunun.

Ei ole ihme, että projektin johto on saanut selitellä monimielistä tunnusta. Sehän tunnetaan myös yleisten vessojen seinäkuvituksena ja on siten nähtynä mahdollisimman kaukana kirkollisesta symboliikasta.

Jos oululaisten tavoitteena on ollut herättää keskustelua, tunnus osuu napakymppiin. Projektiryhmässä on ilmeisesti ajateltu, että tyypilliset kirkolliset symbolit eivät ole riittävän raflaavia. Antautuminen vaaraan kaksimielisestä tulkinnasta ei lisää kirkon arvostusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Kaunis tragedia

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.