Kirkkovene kosiskelee

Oulun seurakuntien Elossa.fi-kampanjan tunnus on saanut valtavasti julkisuutta jo ennen kuin kampanja on alkanutkaan. Heinäkuun lopulla käynnistyvän kolmivuotisen kampanjan tunnukseksi on valittu kirkkovene.

Perusteeksi on mainittu muun muassa halu nostaa esille sana "kirkko". Sekin on tosiasia, että kirkkovene on joskus ollut jopa ainoa kulkuväline kirkkoon lähdettäessä.

Kampanjan projektiryhmä näkee tunnuksessa vihjeitä nuorisokulttuuriin, kaupunki- ja koulukulttuuriin sekä kirkkohistoriaan. Ennen kaikkea sen on todettu viittaavan arkeen ja elämäniloon.

Kirkkoveneen kerrotaan myös symboloivan yhteisöä, jossa jokaisella on paikkansa ja tilansa. Projektissa mukana olevan pastorin Nanna Helaakosken mukaan tulkinta riippuu katsojasta; tunnuksessa voi nähdä vaikka orjantappurakruunun.

Ei ole ihme, että projektin johto on saanut selitellä monimielistä tunnusta. Sehän tunnetaan myös yleisten vessojen seinäkuvituksena ja on siten nähtynä mahdollisimman kaukana kirkollisesta symboliikasta.

Jos oululaisten tavoitteena on ollut herättää keskustelua, tunnus osuu napakymppiin. Projektiryhmässä on ilmeisesti ajateltu, että tyypilliset kirkolliset symbolit eivät ole riittävän raflaavia. Antautuminen vaaraan kaksimielisestä tulkinnasta ei lisää kirkon arvostusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

EU-armeijaa pidetään hähmäisenä federalistien unelmana – Sotilaallinen yhteistyö on kuin tilkkutäkin ompelemista

Koulureppujen tarina

Tuomio puhdistaa ilmaa Puolustusvoimissa

Sateenkaariväen sanomaa ei voi enää vaientaa

Keski-ikäänliukuja

Isoja riskejä Iranin jaUSA:n uhittelussa

Kuopion seutu avautuu ruokamatkailulle

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.