Kiusantekijät asialla?

Kuopion alatorin rakentaminen uhkaa viivästyä, kun kalahallia ei saa toistaiseksi purkaa (SS 4.8.). Viivästys johtuu valituksista, jotka jätettiin hallin purkamisen mahdollistavasta rakennustarkastajan päätöksestä. Viisi yhdeksästä valittajasta on kaupunginvaltuutettuja. Yhdelläkään muutoksenhakijalla ei ole maankäyttö- ja rakennuslain mukaan valitusoikeutta.

Savon Sanomien tietojen mukaan Kuopion rakennuslautakunta ja tilahallinnon johtokunta hylkäävät valitukset. Sen jälkeen hallihankkeesta valitettaneen Kuopion hallinto-oikeuteen. Tuomioistuin on varautunut tarvittaessa tekemään ratkaisun nopeasti.

Valitusoikeus kuuluu demokratiaan. Kenelläkään ole siinä mielessä nokan koputtamista. Kalahallia koskevissa valituksissa herää kuitenkin kysymys, tekevätkö valittajat vain kiusaa. Mitkä ovat heidän todelliset tarkoitusperänsä? Onko se halpahintainen julkisuus?

Halvaksi valitusruljanssi ei tule valittajille eikä muille kaupunkilaisille. Mahdolliset lisäkustannukset kaivetaan veronmaksajien kukkarosta. Sehän on tunnetusti paksu, ja siksi valittajat lienevätkin tarttuneet viimeiseen oljenkorteensa.

Kuopion kaupunki teki talouslaman aikana kipeitä säästöpäätöksiä, jotka heijastuvat ihmisten arkeen tänä päivänäkin. Kalahallivalittajat arvaavat, mikä on prosessin lopputulos. Silti he ovat valmiita syytämään hankkeeseen runsaasti lisäeuroja.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.