Kohti kaksisuuntaista

Kuopion liikennejärjestelyissä palataan viimeistään toriremontin jälkeen "vanhaan hyvään aikaan". Tämä tarkoittaa, että yksisuuntaisten katujen osuus katuverkostosta putoaa lähes nollaan. Ainoastaan Vuorikatu välillä Suokatu-Asemakatu jää yksisuuntaiseksi. Tämänkin osuuden kaksisuuntaistaminen on harkinnassa (Savon Sanomat 14.3.).

Kun Kuopioon aikoinaan lisättiin yksisuuntaisia katuosuuksia, se aiheutti kaupunkilaisissa hämmennystä. Myös matkailijat ovat olleet ajoittain vaikeuksissa, kun kohteeseen on hankala löytää katujen yksisuuntaisuuden vuoksi. Palautetta on tullut paljon myös paikallisbussiyhtiöltä. Yksisuuntaiset kadut ovat niiden mielestä liikenteellisesti hankalia.

Kuopion katuverkoston kaksisuuntaistaminen sai puhtia, kun toriremontti alkoi viime vuonna. Liikennejärjestelyt ovat monelta osin väliaikaisia, kunnes torin seutu palaa loistoonsa.

Hieno asia on, että kävelykatujen osuus Kuopiossa kasvaa. Torin alla olevat parkkitilat, kävelykadut ja liikenteen joustavoittaminen kaksisuuntaisilla kaduilla muodostavat hyvän kokonaisuuden.

Kuopion toriremontti aiheutti etukäteen paljon kriittistä keskustelua muun muassa liikennejärjestelyjen vuoksi. Kaupungin tekemät tuoreet katujen yksisuuntaistamispäätökset ovat järkeviä ja kannatettavia.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.