Koleus kurittaa liiketoimia ja siihen on sopeuduttava

Ennätyskylmäksikin mainittu heinäkuu on erityisen kurjaa aikaa esimerkiksi kuopiolaisille sisävesilaivureille.

Kauniin Kallaveden ihastelijoista on pula silloin, kun sataa vettä ja lämpömittari on lähempänä kymmentä kuin kahtakymmentä astetta. Iltaristeilyjä on jo peruttu (Savon Sanomat 10.7.).

Ravintoloiden terassit ovat joutilaina, kun asiakkaat eivät halua kärvistellä kylmässä. Jäätelö ei mene kaupaksi kioskeista. Juomabisnes kärsii.

Suomen kesän suosituin lomailukuukausi on heinäkuu. Majoitus- ja ravintola-ala toivoisi, että suomalaiset laajentaisivat lomailuaikojaan juhannukselta elokuun loppuun. Se edellyttäisi muun muassa koulujen aloituksen siirtämistä, jotta kesätyöntekijät eivät karkaisi oppilaitoksiin. Silloin Suomi voisi nykyistä paremmin vastaanottaa turisteja muualta Euroopasta, missä yleisin lomailukuukausi on elokuu. Vähän laajempi lomailukausi vähentäisi yritysten sääriskiä muutoinkin. Ideaa olisi hyvä selvittää.

Tänä kesänä on ennätetty jo nähdä varsin erikoinen muoti-ilmiö, kun Saksasta ja Italiasta on tullut Suomeen lentokonelasteittain turisteja tukalia helteitä pakoon.

Keskieurooppalaiset turistit eivät välttämättä ole olleet edes vailla mitään erityistä ohjelmaa. Aivan tavalliset asiat kuten saunominen, uiminen ja vesillä liikkuminen viehättävät. Heille on riittänyt, ettei ole liian kuuma.

Vaikka ulkomaiset turistit voivatkin tuoda piristystä koleuden kurittamiin liiketoimiin, paras apu bisneksiin on kuitenkin lämmin poutasää. Sitä ei saa kaupasta, mihin ei auta muuta kuin sopeutua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tolkun ihmisen kunnianpalautus

Itä-Suomen yliopisto vasta teroittamassa kynsiään

Kouluverkkoselvityksen alkulämmöt

Elämme nyt historiallista urheiluvuotta

Kevään työmarkkinoilla on luvassa rajua vääntöä

Lähimpinä taivasta ovat pää ja toivo

Osassa Suomea talvi uhkaa jäädä väliin

Hallitus pelaa jälleen nimitysrulettia

Maaseudun arvottomat talot?

Oppilaiden oikeusturvaa oli korkea aika kohentaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.