Koleus kurittaa liiketoimia ja siihen on sopeuduttava

Ennätyskylmäksikin mainittu heinäkuu on erityisen kurjaa aikaa esimerkiksi kuopiolaisille sisävesilaivureille.

Kauniin Kallaveden ihastelijoista on pula silloin, kun sataa vettä ja lämpömittari on lähempänä kymmentä kuin kahtakymmentä astetta. Iltaristeilyjä on jo peruttu (Savon Sanomat 10.7.).

Ravintoloiden terassit ovat joutilaina, kun asiakkaat eivät halua kärvistellä kylmässä. Jäätelö ei mene kaupaksi kioskeista. Juomabisnes kärsii.

Suomen kesän suosituin lomailukuukausi on heinäkuu. Majoitus- ja ravintola-ala toivoisi, että suomalaiset laajentaisivat lomailuaikojaan juhannukselta elokuun loppuun. Se edellyttäisi muun muassa koulujen aloituksen siirtämistä, jotta kesätyöntekijät eivät karkaisi oppilaitoksiin. Silloin Suomi voisi nykyistä paremmin vastaanottaa turisteja muualta Euroopasta, missä yleisin lomailukuukausi on elokuu. Vähän laajempi lomailukausi vähentäisi yritysten sääriskiä muutoinkin. Ideaa olisi hyvä selvittää.

Tänä kesänä on ennätetty jo nähdä varsin erikoinen muoti-ilmiö, kun Saksasta ja Italiasta on tullut Suomeen lentokonelasteittain turisteja tukalia helteitä pakoon.

Keskieurooppalaiset turistit eivät välttämättä ole olleet edes vailla mitään erityistä ohjelmaa. Aivan tavalliset asiat kuten saunominen, uiminen ja vesillä liikkuminen viehättävät. Heille on riittänyt, ettei ole liian kuuma.

Vaikka ulkomaiset turistit voivatkin tuoda piristystä koleuden kurittamiin liiketoimiin, paras apu bisneksiin on kuitenkin lämmin poutasää. Sitä ei saa kaupasta, mihin ei auta muuta kuin sopeutua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Lapsia kuin nälkävuosina

Maaseudun eläkeläisiä vaivaa vaihtoehdottomuus

Oikeusvaltion horjuttamiseen ei saa antaa aihetta

Mitähän lukisin

Ilmastoahdistusta ei pidä väheksyä

Ei ole sama, missä maassa maitoa tuotetaan

Uudet palapelit eivät saisi mutkistaa sote-uudistusta

Kohtaa, kuuntele ja kannusta nuorta

Empatiakyvyn rajoja hakemassa

Tällä hetkellä ei ole keinoa korvata turvetta kokonaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.