Kompromissi rauhoitti

Finnairin ja Finncommin torstaina julkistama aiesopimus yritysjärjestelyistä rauhoitti kerralla kotimaan lentoliikenteessä viikkoja velloneet spekulaatiot. Finnair ostaa 20 prosentin vähemmistöosuuden Finncommin lentoliikennetoimintaa harjoittavasta tytäryhtiöstä Finnish Commuter Airlinesistä. Lisäksi Finnair ostaa koko osakekannan niin sanotuista lentokoneyhtiöistä, jotka omistavat Finncommin 12 ATR-lentokonetta.

Ratkaisu oli kompromissi. Finnair joutui maksamaan luultua isomman summan Finncommin osaomistuksesta. Myös Finncommin oli annettava periksi, sillä yhtiö kokonaisuudessaan ei mene kaupaksi.

Finnairin kotimaan syöttöliikenne pysyy sen omissa käsissä. Tämä on maamme suurimman lentoyhtiön näkökulmasta erittäin tärkeä asia. Finnair on tehnyt Finncommin kanssa yhteistyötä syöttöliikenteessä yli kymmenen vuotta.

Kokonaan eri asia on, onko ratkaisu lentomatkustajan edun mukainen. Finnairin kotimaan lentolippujen hinnat ovat korkeita. Finncomm on tarjonnut asiakkaalleen edullisemman vaihtoehdon. Toivottavasti linja jatkuu.

Suomen apajilla on muitakin toimijoita, kuten esimerkiksi Blue1. Myös Air Baltic pyrkii laajentamaan toimintaansa Suomessa. Kilpailun myötä edulliset vaihtoehdot Helsingin ja maakuntien välisellä lentoreiteillä säilyvät. Se on matkustajan etu.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.