Kompromissi rauhoitti

Finnairin ja Finncommin torstaina julkistama aiesopimus yritysjärjestelyistä rauhoitti kerralla kotimaan lentoliikenteessä viikkoja velloneet spekulaatiot. Finnair ostaa 20 prosentin vähemmistöosuuden Finncommin lentoliikennetoimintaa harjoittavasta tytäryhtiöstä Finnish Commuter Airlinesistä. Lisäksi Finnair ostaa koko osakekannan niin sanotuista lentokoneyhtiöistä, jotka omistavat Finncommin 12 ATR-lentokonetta.

Ratkaisu oli kompromissi. Finnair joutui maksamaan luultua isomman summan Finncommin osaomistuksesta. Myös Finncommin oli annettava periksi, sillä yhtiö kokonaisuudessaan ei mene kaupaksi.

Finnairin kotimaan syöttöliikenne pysyy sen omissa käsissä. Tämä on maamme suurimman lentoyhtiön näkökulmasta erittäin tärkeä asia. Finnair on tehnyt Finncommin kanssa yhteistyötä syöttöliikenteessä yli kymmenen vuotta.

Kokonaan eri asia on, onko ratkaisu lentomatkustajan edun mukainen. Finnairin kotimaan lentolippujen hinnat ovat korkeita. Finncomm on tarjonnut asiakkaalleen edullisemman vaihtoehdon. Toivottavasti linja jatkuu.

Suomen apajilla on muitakin toimijoita, kuten esimerkiksi Blue1. Myös Air Baltic pyrkii laajentamaan toimintaansa Suomessa. Kilpailun myötä edulliset vaihtoehdot Helsingin ja maakuntien välisellä lentoreiteillä säilyvät. Se on matkustajan etu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kuopio säästää – joitakin hankkeita pitää lykätä tai unohtaa ne kokonaan

Keskusta puhuu hallituksessa kuin oppositiossa

Sunnuntain vaaleissa pelissä oikeusvaltio ja sananvapaus

EU on oma sisämarkkinamme

Kiinalaiset eivät pelasta meitä

Rauhansopimus tuotti Nobel-palkinnon

Hallitus ei saa katsella kuntien ahdinkoa sivusta

Hutiloinnin hinta

Liian hyviä neuvoja

Turkki pelaa kyynistä peliä, jota heikko EU vain moittii

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.