Koteja varustellaan tekniikalla

Koronavirusepidemian aiheuttama eristäytyminen on käynnistänyt ennennäkemättömän kotoilutrendin. Kuluttajat panostavat teknologiaan, joka helpottaa etätyöskentelyä ja viihdyttää sisätiloissa vapaa-ajalla.

Kodintekniikan kauppa kuuluu koronakriisin harvoihin kiistattomiin voittajiin. Elektroniikan Tukkukauppiaat ry:n (ETK) hallituksen puheenjohtajan Markus Nummisalon mukaan alan myynti kasvoi Suomessa maalis–huhtikuussa noin 20 prosenttia (Savon Sanomat 13.5.).

Kevään hittituotteita ovat odotetusti tietokoneet ja lisävarusteet, joista etenkin pöytäkoneiden kuvayhteyksiin tarvittavat nettikamerat ovat tehneet kauppansa.

Vapaa-ajalla aikaa tapetaan entistä enemmän pelikonsolien ääressä. Televisioita vaihdetaan uudempiin, jotta suoratoistopalvelujen elokuva- ja sarjatarjonta avautuisi laajalle näytölle.

Suurena yllätyksenä ei tule myöskään keittiökoneiden menekki. Kiinnostus ruuanlaittoa kohtaan on kasvanut jo ennen poikkeusoloja. Eristyksissä kokkailuharrastukseen ja kokeiluihin on ollut aikaa panostaa entistä huolellisemmin.

Alan verkkokaupan osuus kasvaa. Osa asiakkaista on puolestaan kokenut käteväksi uutuuspalvelun, tilatun koneen suoran noudon liikkeen pihasta autoon.

Mikään kasvu ei jatku ikuisesti, joten kodintekniikankin myynti tasaantuu aikanaan. Kuluttajien lähtö fyysisesti liikkeelle voi kuitenkin piristää kaikkea vähittäiskauppaa kesän korvalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Itä-Suomen vahvuus on korvien välissä

Poliittinen harkinta ei voi ohittaa säädettyjä lakeja

Tehy ja Super ottivat vastuuta

Varovaisuus paikallaan Suomen avautuessa

Toivomuksia perhejuhlien järjestäjille

Hidastamisen hyvät puolet saisivat jäädä

Itärata uhkaa jäädä hankekisan takamatkalle

Puijolla merkkejä liike-elämästä

Kolme ohjetta alkuihin ja loppuihin – Laske arvet ja ystävät, mutta älä hätäänny

Epätoivoinen Trump yhä arvaamattomampi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.