Kotimaista mediaa tarvitaan

Kevättalvella puhjennut Ukrainan kriisi on lisännyt kansainvälisiä jännitteitä Euroopassa ja särkenyt kuvitelmia ikuisesta rauhantilasta. Vaikutukset näkyvät luonnollisesti myös Suomessa, jolla on pitkä yhteinen maaraja Ukrainan kriisissä osapuolena olevan Venäjän kanssa.

Kyselytutkimusten mukaan suomalaisten luottamus Venäjään on heikentynyt. Venäjää myös pelätään enemmän kuin ennen kriisiä.

Keskiviikkona julkistettiin Viestinnän keskusliiton (VKL) teettämä tutkimus, jonka mukaan Ukrainan kriisi on lähes joka toisen suomalaisen mielestä lisännyt kotimaisen uutisoinnin merkitystä. Kyselyyn vastanneista 44 prosenttia arvioi, että kotimaisessa mediassa julkaistujen uutisten, taustajuttujen ja analyysien merkitys on kasvanut.

Kyselyn tulosta selittää paljolti se, että suurin osa suomalaisista seuraa uutisia juuri kotimaisesta ja suomenkielisestä mediasta. Vanhastaan myös tiedetään, että kun epävakaus lisääntyy, lisääntyy myös ihmisten tiedontarve.

Siksi on tärkeää, että Suomessa säilyy monipuolinen ja vahva media, joka tietoa välittää. VKL:n teettämän tutkimuksen mukaan samaa mieltä on yhdeksän kymmenestä suomalaisesta.

Tämä myös poliitikkojen on hyvä huomata. Pelkät juhlapuheet eivät riitä, vaan tarvitaan myös tekoja, jotka takaavat elinvoimaisen median tulevaisuuden.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hädässä halkio tutaan

Maailma on umpisolmussa

Hallituksen suurin urakka voi niukin naukin toteutua

Väestön keskittyminen ei ole luonnonlaki

Kilpailuttamisissa hinta ei voi olla ainoa valintaperuste

Lypsykoneessa

Rinneturmia ei voi mitenkään kokonaan estää

Voi tikkerperkele

Kristittyjen pitää sopia perheriitansa

Savolainen hulluus luo elämää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.