Kotimaista mediaa tarvitaan

Kevättalvella puhjennut Ukrainan kriisi on lisännyt kansainvälisiä jännitteitä Euroopassa ja särkenyt kuvitelmia ikuisesta rauhantilasta. Vaikutukset näkyvät luonnollisesti myös Suomessa, jolla on pitkä yhteinen maaraja Ukrainan kriisissä osapuolena olevan Venäjän kanssa.

Kyselytutkimusten mukaan suomalaisten luottamus Venäjään on heikentynyt. Venäjää myös pelätään enemmän kuin ennen kriisiä.

Keskiviikkona julkistettiin Viestinnän keskusliiton (VKL) teettämä tutkimus, jonka mukaan Ukrainan kriisi on lähes joka toisen suomalaisen mielestä lisännyt kotimaisen uutisoinnin merkitystä. Kyselyyn vastanneista 44 prosenttia arvioi, että kotimaisessa mediassa julkaistujen uutisten, taustajuttujen ja analyysien merkitys on kasvanut.

Kyselyn tulosta selittää paljolti se, että suurin osa suomalaisista seuraa uutisia juuri kotimaisesta ja suomenkielisestä mediasta. Vanhastaan myös tiedetään, että kun epävakaus lisääntyy, lisääntyy myös ihmisten tiedontarve.

Siksi on tärkeää, että Suomessa säilyy monipuolinen ja vahva media, joka tietoa välittää. VKL:n teettämän tutkimuksen mukaan samaa mieltä on yhdeksän kymmenestä suomalaisesta.

Tämä myös poliitikkojen on hyvä huomata. Pelkät juhlapuheet eivät riitä, vaan tarvitaan myös tekoja, jotka takaavat elinvoimaisen median tulevaisuuden.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.