Kotipaikkaan oltava siteitä

Kristillisdemokraattien entinen kansanedustaja Kari Kärkkäinen joutunee jättämään Varkauden kaupunginvaltuuston. Syynä on, että Kärkkäinen ei enää asu Varkaudessa, vaan perheensä kanssa Parkanossa.

Kärkkäinen ei asettunut ehdolle viime vuoden eduskuntavaaleissa. Yhdeksi syyksi Kärkkäinen ilmoitti, että hän ryhtyy vaimonsa kanssa tämän isän omaishoitajaksi Parkanoon.

Varkauden kaupunginvaltuustossa Kärkkäinen on kuitenkin jatkanut. Tämä on ärsyttänyt eräitä kunnallispoliitikkoja, joiden aloitteesta Kärkkäisen kotipaikkaa on selvitetty. Varkauden hallintojohtaja Markku Sirén on päätynyt siihen, että kotipaikka on Parkano.

Sirénin selvitystä käsitellään maanantaina Varkauden kaupunginhallituksessa. Kaupunginvaltuusto päättää lopullisesti, voiko Kärkkäinen jatkaa valtuutettuna.

Kärkkäisen mielestä henkilön oma käsitys kotipaikastaan on ratkaiseva. Näin ei kuitenkaan ole. Esimerkiksi korkein hallinto-oikeus on linjannut, että kotikuntaan on oltava kiinteät suhteet, jotka myös näkyvät. Tällaisia näkyviä suhteita ovat muun muassa asunto, työpaikka tai muu taloudellinen yhteys. Sellaisia Kärkkäisellä ei enää Varkauteen ole.

Kärkkäinen on vedonnut siihen, että hänen asumisensa Parkanossa on tilapäistä. Kukapa täällä ikuisesti asuisi?

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.