Kotipaikkaan oltava siteitä

Kristillisdemokraattien entinen kansanedustaja Kari Kärkkäinen joutunee jättämään Varkauden kaupunginvaltuuston. Syynä on, että Kärkkäinen ei enää asu Varkaudessa, vaan perheensä kanssa Parkanossa.

Kärkkäinen ei asettunut ehdolle viime vuoden eduskuntavaaleissa. Yhdeksi syyksi Kärkkäinen ilmoitti, että hän ryhtyy vaimonsa kanssa tämän isän omaishoitajaksi Parkanoon.

Varkauden kaupunginvaltuustossa Kärkkäinen on kuitenkin jatkanut. Tämä on ärsyttänyt eräitä kunnallispoliitikkoja, joiden aloitteesta Kärkkäisen kotipaikkaa on selvitetty. Varkauden hallintojohtaja Markku Sirén on päätynyt siihen, että kotipaikka on Parkano.

Sirénin selvitystä käsitellään maanantaina Varkauden kaupunginhallituksessa. Kaupunginvaltuusto päättää lopullisesti, voiko Kärkkäinen jatkaa valtuutettuna.

Kärkkäisen mielestä henkilön oma käsitys kotipaikastaan on ratkaiseva. Näin ei kuitenkaan ole. Esimerkiksi korkein hallinto-oikeus on linjannut, että kotikuntaan on oltava kiinteät suhteet, jotka myös näkyvät. Tällaisia näkyviä suhteita ovat muun muassa asunto, työpaikka tai muu taloudellinen yhteys. Sellaisia Kärkkäisellä ei enää Varkauteen ole.

Kärkkäinen on vedonnut siihen, että hänen asumisensa Parkanossa on tilapäistä. Kukapa täällä ikuisesti asuisi?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hengitähän hyvä ihminen välillä – Kiireestä ja hötkellyksestä on tullut uusi kansantauti

Suometsillä on valtava merkitys hyvivointivaltiolle

Yhteistyö on voimaa varkaiden narauttamisessa

Siirrymmekö Eriksen aikakauteen?

Kuopio säästää – joitakin hankkeita pitää lykätä tai unohtaa ne kokonaan

Keskusta puhuu hallituksessa kuin oppositiossa

Sunnuntain vaaleissa pelissä oikeusvaltio ja sananvapaus

EU on oma sisämarkkinamme

Kiinalaiset eivät pelasta meitä

Rauhansopimus tuotti Nobel-palkinnon

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.