Kouluverkkoselvityksen alkulämmöt

Kouluverkkoselvitys on sana, joka on taannut Kuopiossa kuumia tunteita ja kovaa poliittista vääntöä. Kaupunginvaltuusto päätti selvityksen tekemisestä viime joulukuussa.

Kasvun ja oppimisen lautakunnan puheenjohtaja Pekka Niiranen (kok.) on viemässä asiaa eteenpäin ja toteaakin, että ”nyt on aika katsoa ovatko koulumme ja päiväkotimme oikeissa paikoissa” (Savon Sanomat 19.2.).

Niirasen kommenteissa on myös alkulämmittelyn tuntua. Hän huomauttaa, että kaupunkialueen ulkopuolella kouluissa on väljyyttä, mutta keskeisen kaupunkialueen koulut pullistelevat oppilaita.

Edessä onkin todennäköisesti jälleen kerran kiivas hännänveto, jossa vastakkain joutuvat ydinkaupungin ja ympäröivien alueiden palvelut. Valtuuston suurimmalle puolueelle Keskustalle kirkonkylien ja entisten kuntataajamien puolustaminen on ollut tärkeää.

Kaupunki aloitteli tuoreinta selvityskierrosta toissa vuonna koillisella alueella laihoin tuloksin. Lakkautukset torpattiin ja asiat siivottiin myöhemmin selvitettäväksi.

Nyt edessä on jättimäiset investointitarpeet olemassa olevaan kouluverkkoon, ja kaupunki on pakotettu päättämään, mihin kaikkeen rahaa riittää.

Lautakunta näytti tällä viikolla vihreää valoa Niiralan koulun kunnostamiselle. Täydennysrakentaminen keskeisellä kaupunkialueella on ollut kaupungin valitsema tie viime vuosien kaavoituksessa. Niiralan koulun sijainti yhtenä keskustan kouluista on mainio.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Punaa huuliin huulipunahallituksen kunniaksi

Elämä voittaa lopulta tänäkin pääsiäisenä

Joukkokuolema Kiuruvedellä kauhistuttaa

Suomen varautumisessa suojainten kokoinen aukko

Kausityöntekijät saatava liikkeelle heti

Mökin kevätsiivous odottaa

Finnpulpin tulevaisuus on edelleen avoin

Huutavan ääni huutamattakin

Hoivakotien vanhukset haavoittuvassa asemassa

Yhteiskäyttöautot sopivat kaupunkiin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.