KuPS suuntaa mitalit kaulassa Eurooppaan

Hieno kuopiolainen palloiluvuosi sai jatkoa perjantai-iltana lähes 4 000 katsojan edessä Savon Sanomat Areenalla, kun Kuopion Palloseura varmisti seurahistoriansa 16. mitalin voitolla Jyväskylän JJK:sta.

Keväällä kaupungissa juhlittiin jääkiekon liigaseuran KalPan hopeaa, ja nyt menestyksestä voidaan nauttia myös toisessa suurista yleisölajeista. Päätöskierroksella ratkeaa, saako KuPS hopeaa vai pronssia. Seuralle ja koko kuopiolaiselle jalkapallokulttuurille on erityisen tärkeää, että menestys takaa joukkueen pääsyn kansainvälisiin peleihin.

Edellisestä mitalista eli päävalmentaja Esa Pekosen johdolla saavutetusta hopeasta on niinkin kauan kuin seitsemän vuotta.

Resursseiltaan KuPS on ollut pääomistajansa, sijoittaja Ari Lahden maksukyvyn ansiosta senkin jälkeen Veikkausliigan paremmassa puolikkaassa. KuPSissa on kuitenkin moneen kertaan jouduttu huomaamaan, ettei pelkällä rahalla saa menestystä. Tarvitaan monien osa-alueiden, kuten valmennuksen, pelaajahankintojen ja joukkuehengen synnyn onnistumista yhtä aikaa.

Mitalin lisäksi Kuopiossa on syytä ylpeyteen tavasta, jolla se saavutettiin. Päävalmentaja Jani Honkavaaran johdolla joukkue on pelannut modernia, vauhdikkaasti hyökkäävää jalkapalloa, jossa on kuitenkin ripaus savolaisen juonikkuuden perinnettä. Joukkue on koottu hyväksi sekoitukseksi ulkomaalaishankintoja, kotimaisia konkareita ja oman kaupungin lahjakkuuksia. Kova kuntopohja ei ole joukkueurheilussa itsestäänselvyys, mutta Kuopiossa se on pitänyt otteluiden ja kauden loppuhetkillä.

Näillä eväillä myös KuPSin tulevaan eurotaipaleeseen kohdistuu kutkuttavia odotuksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.