KuPS yksi suosikeista

Jalkapalloilun Veikkausliiga käynnistyy Myllykosken Pallon ja IFK Maarianhaminan välisellä ottelulla tänään. Muut kymmenen joukkuetta aloittavat ottelu-urakkansa ensi perjantaina. Viime kauden hopeajoukkue Kuopion Palloseura pelaa silloin avausottelunsa Turun Interiä vastaan kotikentällään.

Veikkausliigan alku viivästyi, kun vielä vajaa viikko sitten ei ollut tiedossa, montako joukkuetta sarjassa pelaa. Epätietoisuuden taustalla olivat Tampere Unitedin taloudelliset kytkökset rikolliseen singaporelaistahoon, joka oli pyrkinyt järjestelemään etukäteen vedonlyöntikohteina olleiden ottelujen lopputuloksia. Veikkausliiga sulki TamUn sarjasta.

Jo aikaisemmin tänä vuonna AC Oulu pudotettiin liigasta siksi, ettei seuralla katsottu olevan taloudellisia edellytyksiä pääsarjapelaamiseen. Oulun ja Tampereen tapaukset ovat olleet huonoa mainosta suomalaiselle jalkapalloilulle. Tärkeää tietenkin on, että epäselvyydet ratkaistiin.

KuPS on saanut taloutensa takavuosia vakaammalle pohjalle. Joukkue on nyt ehjä kokonaisuus ja vahva suosikki mitaleille. Hienoa myös on, että Kuopiossa nähdään eurojalkapalloa tällä kaudella. Kansainvälinen tuulahdus antaa lisäpontta kuopiolaisseuran organisaatiolle. KuPSin menestys aiheuttaa paineita Kuopion kaupungille: katsomotiloja on parannettava pikaisesti.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.