KuPS yksi suosikeista

Jalkapalloilun Veikkausliiga käynnistyy Myllykosken Pallon ja IFK Maarianhaminan välisellä ottelulla tänään. Muut kymmenen joukkuetta aloittavat ottelu-urakkansa ensi perjantaina. Viime kauden hopeajoukkue Kuopion Palloseura pelaa silloin avausottelunsa Turun Interiä vastaan kotikentällään.

Veikkausliigan alku viivästyi, kun vielä vajaa viikko sitten ei ollut tiedossa, montako joukkuetta sarjassa pelaa. Epätietoisuuden taustalla olivat Tampere Unitedin taloudelliset kytkökset rikolliseen singaporelaistahoon, joka oli pyrkinyt järjestelemään etukäteen vedonlyöntikohteina olleiden ottelujen lopputuloksia. Veikkausliiga sulki TamUn sarjasta.

Jo aikaisemmin tänä vuonna AC Oulu pudotettiin liigasta siksi, ettei seuralla katsottu olevan taloudellisia edellytyksiä pääsarjapelaamiseen. Oulun ja Tampereen tapaukset ovat olleet huonoa mainosta suomalaiselle jalkapalloilulle. Tärkeää tietenkin on, että epäselvyydet ratkaistiin.

KuPS on saanut taloutensa takavuosia vakaammalle pohjalle. Joukkue on nyt ehjä kokonaisuus ja vahva suosikki mitaleille. Hienoa myös on, että Kuopiossa nähdään eurojalkapalloa tällä kaudella. Kansainvälinen tuulahdus antaa lisäpontta kuopiolaisseuran organisaatiolle. KuPSin menestys aiheuttaa paineita Kuopion kaupungille: katsomotiloja on parannettava pikaisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Kaupunkien kasvuun liittyy epävarmuuksia

KuPS teki Kuopiosta taas jalkapallokaupungin

Väki vähenee, pidot paranee

Lisää lääkäreitä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.