Kummola hakee jatkajaa

Kalervo Kummola valittiin lauantaina jatkamaan Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtajana. Kummola on ollut Suomen tärkeimmän urheilun lajiliiton johdossa jo liki kaksi vuosikymmentä.

Uusi kausi kestää kolme vuotta, mutta Kummola ilmoitti heti valintansa jälkeen, että hän voisi väistyä syrjään jo vuoden kuluttua. Hän kehotti jääkiekkoliiton liittovaltuustoa etsimään itselleen seuraajaa, joka voisi aloittaa työnsä ensi syksynä.

Voi olla, että Kummola säikähti lauantaisen äänestyksen tulosta. Hän voitti vastaehdokkaansa Mika Anttosen vain yhdellä äänellä numeroin 15-14. Äänestyksen tulos kertoo, että Kummolan asema ei olekaan niin vahva kuin on ajateltu.

Todennäköistä on, että Kummola ei malta pysyä erossa seuraajansa etsimisestä. Hyvä kuitenkin olisi, että malttaisi. Jääkiekko on Suomessa mennyt suurin harppauksin eteenpäin Kummolan puheenjohtajakaudella, mutta uudistumistakin kaivataan. Uudella puheenjohtajalla olisi vapaammat kädet, jos häntä ei miellettäisi Kummolan kummilapseksi.

Niin kuin kaikki muutkin vahvat johtajat, Kummola pelkää, että jääkiekkoväki äityy riitelemään, kun hän väistyy. Voi niin käydäkin. Toisaalta erimielisyyksiä ei pidä pelätä. Erimielisyydet kuuluvat avoimeen ja demokraattiseen päätöksentekoon.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Media nopea, politiikka hidas

Enemmän lihaa ja perunaa

Jäävuoresta jää pinnan alle aikaisempaa vähemmän

Joukkoliikenteen kohtaloa on syytä pohtia laajasti

Hädässä halkio tutaan

Maailma on umpisolmussa

Hallituksen suurin urakka voi niukin naukin toteutua

Väestön keskittyminen ei ole luonnonlaki

Kilpailuttamisissa hinta ei voi olla ainoa valintaperuste

Lypsykoneessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.