Kuopio alkaa näyttää siltä miltä sen pitääkin

Viime syksynä Kuopiossa käynnistynyt reipasotteinen puiden poisto moottoritien reuna-alueilta ja radan varsilta on edennyt hienosti. Kuopion kaupungin, Pohjois-Savon ely-keskuksen ja Liikenneviraston yhteisessä hankkeessa viitostien ympäristö on kaunistunut Kuopion Matkuksesta Siilinjärven rajalle asti 19 kilometrin matkalla.

Vaikka jotkut kuopiolaisista ovatkin sitä mieltä, että kaupungin asukkaiden viihtyvyys vähenee, harvassa lienevät lopulta he, jotka oikeasti kärsivät moottoritien melusta, jota hoitamattomina umpeen kasvaneet siivottomat risukot ovat paikoin toki suodattaneet.

Hankkeen suunnittelussa ja toteutuksessa on sovitettu yhteen liikenteen, liike-elämän ja kaupungin tarpeet luontoarvoja ja liito-oravien esiintymisalueita unohtamatta.

On tärkeää, että enää Kuopion ohi ei voi ajaa huomaamatta, että viitostie halkaisee itäisen Suomen valtakunnanosakeskuksen. Näkyy, että täällä on elinvoimaa, kun kasvillisuus ei peitä yrityksiä ja asutusta. Siistit ja hoidetun näköiset rampit johdattavat kulkijoita kaupungin keskustaan ja sieltä pois, mikä on myös turvallisuuskysymys.

Tienvarsien hoitosuunnitelman tavoite on ollut parantaa alueen yritysten näkyvyyttä, kaupungin yleistä ilmettä ja maisemallisia arvoja. Työ vaikuttaa varsin onnistuneelta. Maisema tosin muuttuu vielä valtavasti, kunhan kasvukausi käynnistyy, lehdet tulevat puihin ja heinikot alkavat kasvaa.

Kesä osoittaneekin, että jatkuvalle maisematyöluvalle on todella tarvetta. Tähän mennessä tehty työ menettäisi tyystin arvonsa jo muutamassa kesässä, jos kasvillisuuden hoidosta ei tulisi jokavuotista rutiinia.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Voihan Vilkku sentään

Kauppasota voi laajeta talouskriisiksi vahingossa

Fiksut ruokakaupat auttavat asiakasta

Perusteita olisi pienentää Finnpulpia

Viisigee shakkinappulana

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Keskusta käynnisti hallituksen synnytystuskat

Kreikka on hyvä maa

Kirkkopäivillä pohditaan sananvapautta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.