Kuopio haastaa Oulun

Kuopiossa avataan ensi kesänä Ikean uusin liike ja sen yhteydessä olevan kauppakeskus. Kyseessä on yksi Suomen suurimmista kauppakeskuksista. Neliöitä on 80 000 ja liikkeitä on tulossa Matkukseen Kuopion keskustan eteläpuolelle 90. Asiakkaita odotetaan noin viittä miljoonaa vuodessa.

Uuden ostosrysän on kaavailtu houkuttelevan asiakkaita Kuopioon parinsadan kilometrin päästä. Ikean maajohtaja arvioi, että ajomatkaa saa olla kaksi ja puoli tuntia. Jos vaikutusalueen säde tosiaan on tämä, käydään Kuopiossa ensi kesästä lähtien ostoksilla muun muassa Mikkelin, Joensuun, Jyväskylän ja Kajaanin seuduilta.

Oulussa ilmestyvässä sanomalehti Kalevassa julkaistiin lauantaina uutinen, jonka mukaan Kuopio hamuaa ostajia oululaisilta liikkeiltä. Sellaisia vaikutuksia Ikealla saattaakin olla, jos Pohjois-Pohjanmaan eteläosista jatkossa lähdetäänkin huonekaluostoksille Kuopioon.

Mikäpäs siinä. Kuopiossa emme pane vastaan. Täkäläiset kauppiaat toivottavat asiakkaat tervetulleiksi vaikka kauempaakin.

Ikean avaaminen todennäköisesti on melkoinen piristysruiske uuden kauppakeskuksen ulkopuolella, myös Kuopion keskustassa sijaitseville liikkeille. Osansa saavat ravintolat ja muut erilaisia palveluita tarjoavat liikkeet. Sekin on hyvä asia.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.