Kuopio kestää vertailun

Takavuosina oli enemmän sääntö kuin poikkeus, että opiskeluajan asumismuoto oli soluasuminen. Sittemmin opiskelijoidenkin asumisvaatimukset ovat kasvaneet. Soluhuone ei ole se, mitä pidetään itsestäänselvyytenä.

Opiskelija ei välttämättä halua samaan huoneistoon ventovieraita asumiskumppaneita, koska elämäntavat ja tottumukset voivat poiketa huomattavastikin. Sellainen on parhaimmillaan rikastuttava opiskelija-ajan elämänkokemus, mutta aiempaa enemmän opiskelijat arvostavat omaa yksityisyyttä ja tilaa. Vaatimukset ovat opiskelijoillakin lisääntyneet ja hyvä niin.

Näihin aikoihin opiskelijat rynnivät taas vuokra-asuntomarkkinoille, kun pääsykokeiden tulokset ovat selvillä. Kuopiossa tilanne on hyvä, jos asunnon suhteen ei ryhdy heti alkuun turhan ronkeliksi.

Soluasuntojen tarjonta on hyvä, mutta yksiöön suoraan mielivälle voi jäädä karusti luu kouraan. Sellaisen todennäköisesti saa jos saa yksityisiltä vuokramarkkinoilta. Hinta on silloin merkittävästi korkeampi kuin Kuopion Opiskelija-asunnot Oy:n asunnossa.

Kuopio kestää vertailun opiskelija-asumisessa suhteessa muihin suuriin opiskelukaupunkeihin. Paitsi että opiskelija-asuntoja on saatavissa, niiden sijainti on aivan loistava.

Asunto on parhaimmillaan kävely- tai vähintään polkupyörämatkan päässä sekä opiskelupaikasta että keskustasta. Tämä johtuu asuntojen sijainnin lisäksi siitä, että yliopisto ja Savonian toimipaikkoja on kohtuuetäisyydellä Kuopion torista.

Tällaisesta luksuksesta voi vain haaveilla esimerkiksi pääkaupunkiseudulla, kun opiskelupaikka on Helsingissä ja asunto Espoossa tai Vantaalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Savolaista small talkia

Talouskehitystä on seurattava herkeämättä

Lihan alkuperämaatietoa ei oikeasti tarvitse aina kertoa

Kuningas kävi vaatimattomassa studiossa, eikä musiikki ollut enää entisellään – silti Wiskari möyrii matona korvassa

Puoli Suomea liikkeellä

Kaivoslakia sopii muuttaa, mutta harkiten

Asuntovelallisella on nyt kissanpäivät

Ensimmäisen ja viimeisen välissä

Lapinlahden hieno perinne ansaitsee katsojien tuen

KHO:n katselmus Kuopiossa on paikallaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.