Kuopio kuuluisi joukkoon

Viisi kaupunkiseutua on päässyt työ- ja elinkeinoministeriön erityisen huolenpidon kohteeksi, sillä Inka-ohjelma vauhdittaa suuria kansainvälistä kilpailukykyä ja uutta liiketoimintaa luovia hankkeita kaupunkien ja valtion yhteistyöllä. Ohjelma jatkuu vuoteen 2020 saakka.

Jostakin käsittämättömästä syystä Kuopio ei kuulu tuohon joukkoon.

Jostakin yhtä käsittämättömästä syystä sinne kuuluu esimerkiksi Jyväskylä, joka sai vetovastuulleen yhden teeman eli kyberturvallisuuden. Jyväskylässä on uusi kyberturvallisuuden koulutusohjelma ammattikorkeakoulussa, mutta jos se on valintaperuste, kovin kevyt on. Suurempi syy Jyväskylän valintaan taitaa olla se, että hallituksen ministereistä peräti kaksi on valittu eduskuntaan Jyväskylästä: Henna Virkkunen (kok.) ja Susanna Huovinen (sd.).

Oulu sai vastuulleen tulevaisuuden terveyden, joka olisi soveltunut jopa paremmin Kuopiolle. Joensuu puolestaan sai vastuulleen biotalousosaamisen, joka on kaupungissa varsin kapeaa. Tampereen teema on älykäs kaupunki ja uudistuva teollisuus ja Vaasan teema kestävät energiaratkaisut, jotka sopivat kaupungeille hyvin.

Inka-ohjelmaan kuulumisella on merkitystä. Se ohjaa pientä osaa valtakunnallisesta EAKR-rahoituksesta. Kyse lienee 25–30 miljoonasta eurosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hyökkäyksiä karjataloutta vastaan ei pidä hyväksyä

Amerikkalaiset vaihtuivat venäläisiin

Ystävyys ei ole pakollista

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Kaunis tragedia

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.