Kuopio kuuluisi joukkoon

Viisi kaupunkiseutua on päässyt työ- ja elinkeinoministeriön erityisen huolenpidon kohteeksi, sillä Inka-ohjelma vauhdittaa suuria kansainvälistä kilpailukykyä ja uutta liiketoimintaa luovia hankkeita kaupunkien ja valtion yhteistyöllä. Ohjelma jatkuu vuoteen 2020 saakka.

Jostakin käsittämättömästä syystä Kuopio ei kuulu tuohon joukkoon.

Jostakin yhtä käsittämättömästä syystä sinne kuuluu esimerkiksi Jyväskylä, joka sai vetovastuulleen yhden teeman eli kyberturvallisuuden. Jyväskylässä on uusi kyberturvallisuuden koulutusohjelma ammattikorkeakoulussa, mutta jos se on valintaperuste, kovin kevyt on. Suurempi syy Jyväskylän valintaan taitaa olla se, että hallituksen ministereistä peräti kaksi on valittu eduskuntaan Jyväskylästä: Henna Virkkunen (kok.) ja Susanna Huovinen (sd.).

Oulu sai vastuulleen tulevaisuuden terveyden, joka olisi soveltunut jopa paremmin Kuopiolle. Joensuu puolestaan sai vastuulleen biotalousosaamisen, joka on kaupungissa varsin kapeaa. Tampereen teema on älykäs kaupunki ja uudistuva teollisuus ja Vaasan teema kestävät energiaratkaisut, jotka sopivat kaupungeille hyvin.

Inka-ohjelmaan kuulumisella on merkitystä. Se ohjaa pientä osaa valtakunnallisesta EAKR-rahoituksesta. Kyse lienee 25–30 miljoonasta eurosta.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Keski-ikäänliukuja

Isoja riskejä Iranin jaUSA:n uhittelussa

Kuopion seutu avautuu ruokamatkailulle

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.