Kuopio plussalle

Koulujen alkaminen on kääntänyt Kuopion väkiluvun kehityksen plussalle. Elokuun lopussa kaupungissa oli kirjoilla 92 995 ihmistä. Jos kehitys jatkuu yhtään suosiollisena, kuukauden kuluttua Kuopiossa ollaan uudella tuhatluvulla, kun 93 000 asukkaan raja ylitetään.

Uusi ennätys on aina iloinen asia, mutta koko Pohjois-Savon luvut eivät saa edelleenkään hurraamaan. Nousujohteisesti edennyt Siilinjärvi on jäänyt tammi-elokuussa jo hivenen miinukselle, ja koko Kuopion seutukunnan väkiluvun kasvu on ollut tänä vuonna vain puolet siitä, mitä viime vuonna. Yksittäisistä kunnista on kokenut suurimmat menetykset Kiuruveden kaupunki, jossa menetys on yli sata henkeä eli liki puolet koko maakunnan kokonaistappiosta.

Pohjois-Savo on tänä vuonna heikoilla myös koko Itä-Suomen maakuntien vertailussa. Kun tappiot ovat kasvamassa väestöltään suurimmassa Pohjois-Savossa, pienemmät Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala ovat saaneet miinuksensa lyhenemään huomattavasti.

Kolmen maakunnan yhteinen väestötappio on ollut vuoden kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana noin tuhat henkeä. Kun mukaan lasketaan Kainuu ja Etelä-Karjala, puhutaan jo yli puolestatoista tuhannesta ihmisestä. Aurinko nousee kyllä idästä, mutta paistaa jostain syystä kirkkaammin lännen puolella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Keski-ikäänliukuja

Isoja riskejä Iranin jaUSA:n uhittelussa

Kuopion seutu avautuu ruokamatkailulle

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.