Kuopio plussalle

Koulujen alkaminen on kääntänyt Kuopion väkiluvun kehityksen plussalle. Elokuun lopussa kaupungissa oli kirjoilla 92 995 ihmistä. Jos kehitys jatkuu yhtään suosiollisena, kuukauden kuluttua Kuopiossa ollaan uudella tuhatluvulla, kun 93 000 asukkaan raja ylitetään.

Uusi ennätys on aina iloinen asia, mutta koko Pohjois-Savon luvut eivät saa edelleenkään hurraamaan. Nousujohteisesti edennyt Siilinjärvi on jäänyt tammi-elokuussa jo hivenen miinukselle, ja koko Kuopion seutukunnan väkiluvun kasvu on ollut tänä vuonna vain puolet siitä, mitä viime vuonna. Yksittäisistä kunnista on kokenut suurimmat menetykset Kiuruveden kaupunki, jossa menetys on yli sata henkeä eli liki puolet koko maakunnan kokonaistappiosta.

Pohjois-Savo on tänä vuonna heikoilla myös koko Itä-Suomen maakuntien vertailussa. Kun tappiot ovat kasvamassa väestöltään suurimmassa Pohjois-Savossa, pienemmät Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala ovat saaneet miinuksensa lyhenemään huomattavasti.

Kolmen maakunnan yhteinen väestötappio on ollut vuoden kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana noin tuhat henkeä. Kun mukaan lasketaan Kainuu ja Etelä-Karjala, puhutaan jo yli puolestatoista tuhannesta ihmisestä. Aurinko nousee kyllä idästä, mutta paistaa jostain syystä kirkkaammin lännen puolella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.