Kuopio porskuttaa kärjessä

Savon Sanomien yleisönosastoa lukiessa saa vaikutelman, että kuopiolaiset ovat erittäin tyytymättömiä kotikaupunkiinsa ja sen tarjoamiin palveluihin. Tyytymättömyydestä ja riitaisuudesta kertoo sekin, että useimmista kaupunkikuvaan liittyvistä hankkeista tehdään valituksia.

Kokonaiskuva ei kuitenkaan koskaan synny vain kuuntelemalla tyytymättömimpiä tai äänekkäimpiä. Jokaisessa kaupungissa on suuri hiljainen vähemmistö, jonka ääni hukkuu aivan liian helposti.

EPSI Ratingin tuoreen kyselytutkimuksen mukaan kuopiolaiset tosiasiassa näyttävät olevan hyvin tyytyväisiä kotikaupunkiinsa. Kun tutkimuksessa verrattiin 20 Suomen suurinta kaupunkia, Kuopio sijoittui asukkaiden tyytyväisyydessä kärkeen yhdessä Tampereen kanssa.

Kummankin kaupungin asiakastyytyväisyysindeksi oli 72,5, kun suurimpien kaupunkien keskiarvo oli 67.

Kuopio sijoittui 20 parhaan kunnan joukkoon, kun vertailuun otettiin kaikki Suomen kunnat. Hyvin menestyivät myös Kiuruvesi (6.) ja Siilinjärvi (7.).

Erityisesti Kiuruveden hyvä sijoitus kannattaa panna merkille. Äskeinen Ilta-Sanomien vertailu todisti, että kiuruvetisillä lapsilla ja nuorilla ei menisi hyvin. Tyytyväisiä kaupunkiinsa kiurukkaat kuitenkin ovat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Kaunis tragedia

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.