Kuopio porskuttaa kärjessä

Savon Sanomien yleisönosastoa lukiessa saa vaikutelman, että kuopiolaiset ovat erittäin tyytymättömiä kotikaupunkiinsa ja sen tarjoamiin palveluihin. Tyytymättömyydestä ja riitaisuudesta kertoo sekin, että useimmista kaupunkikuvaan liittyvistä hankkeista tehdään valituksia.

Kokonaiskuva ei kuitenkaan koskaan synny vain kuuntelemalla tyytymättömimpiä tai äänekkäimpiä. Jokaisessa kaupungissa on suuri hiljainen vähemmistö, jonka ääni hukkuu aivan liian helposti.

EPSI Ratingin tuoreen kyselytutkimuksen mukaan kuopiolaiset tosiasiassa näyttävät olevan hyvin tyytyväisiä kotikaupunkiinsa. Kun tutkimuksessa verrattiin 20 Suomen suurinta kaupunkia, Kuopio sijoittui asukkaiden tyytyväisyydessä kärkeen yhdessä Tampereen kanssa.

Kummankin kaupungin asiakastyytyväisyysindeksi oli 72,5, kun suurimpien kaupunkien keskiarvo oli 67.

Kuopio sijoittui 20 parhaan kunnan joukkoon, kun vertailuun otettiin kaikki Suomen kunnat. Hyvin menestyivät myös Kiuruvesi (6.) ja Siilinjärvi (7.).

Erityisesti Kiuruveden hyvä sijoitus kannattaa panna merkille. Äskeinen Ilta-Sanomien vertailu todisti, että kiuruvetisillä lapsilla ja nuorilla ei menisi hyvin. Tyytyväisiä kaupunkiinsa kiurukkaat kuitenkin ovat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Keski-ikäänliukuja

Isoja riskejä Iranin jaUSA:n uhittelussa

Kuopion seutu avautuu ruokamatkailulle

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.