Kuopio saa osansa jalkapallon kisahuumasta

Savon Sanomat Areenalla Kuopiossa on tarjolla harvinaista jalkapalloherkkua, kun KuPS kohtaa tanskalaisseura FC Kööpenhaminan Eurooppa-liigan ensimmäisen kierroksen avausottelussa. Viimeksi kuopiolaiset pääsivät eurokentille kuusi vuotta sitten, jolloin joukkue ylsi historiansa parhaaseen saavutukseen kansainvälisissä peleissä. Walesilais- ja israelilaisseurat kaatuivat, ja vasta kolmannella kierroksella kohdattu turkkilainen Bursaspor oli liian kova vastus.

KuPS sai pienen osansa Venäjällä pian huipentuvista lajin MM-kisoista, kun Egyptin keskikenttäpelaaja Abdalla El Said edusti alkukaudella kuopiolaisia. Kisahuuma läikähtelee taas keskuskentällä, sillä FC Kööpenhaminan vahvuuteen kuuluu kolme MM-viheriöllä nähtyä pelaajaa. Maalivahti Robin Olsen johdatti Ruotsin puolivälieriin. Keskikenttäpelaaja William Kvist ja hyökkääjä Viktor Fischer putosivat Tanskan mukana neljännesvälierissä.

KuPS lähtee otteluun selvänä altavastaajana. FC Kööpenhamina on Tanskan menestyksekkäin joukkue niin maan pääsarjassa kuin eurokentillä. Puitteetkin kertovat lähtökohtien eroista. FC Kööpenhaminan kotistadion vetää 43 000 katsojaa, Savon Sanomat Areenalle saa tänään ottaa 3 200 henkeä.

KuPSilla ja sen kannattajilla on syytä iloita nimekkäistä vieraista. Urheilullinen haaste on hienoin mahdollinen. Varsinkin kotikentällä KuPS on usein venynyt suurempiaan vastaan. Esimerkiksi Bursaspor kaatui Kuopiossa kuusi vuotta sitten. Myös tanskalaisten kohtaamisista on mukavia muistoja. Voitto FC Kööpenhaminan edeltäjästä B1903:sta Uefa-cupissa kaudella 1978–79 lienee seurahistorian suurin päänahka kokonaisesta otteluparista.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Oppikiistoja on joka lähtöön

Teurastamojännitystä

Kurttilan matkustelu tulee kalliiksi

Terroristinen väkivalta palasi Euroopan sydämeen

Hyökkäystä odotellessa

Julmuus, jonka hyväksymme

Brexitin äärivaihtoehtojen mahdollisuudet kasvavat

Valtuusto teki viisaan päätöksen keskuskentästä

C + CH4 = x MRD

Twitter tarvitsee intervention

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.