Kuopio saa osansa jalkapallon kisahuumasta

Savon Sanomat Areenalla Kuopiossa on tarjolla harvinaista jalkapalloherkkua, kun KuPS kohtaa tanskalaisseura FC Kööpenhaminan Eurooppa-liigan ensimmäisen kierroksen avausottelussa. Viimeksi kuopiolaiset pääsivät eurokentille kuusi vuotta sitten, jolloin joukkue ylsi historiansa parhaaseen saavutukseen kansainvälisissä peleissä. Walesilais- ja israelilaisseurat kaatuivat, ja vasta kolmannella kierroksella kohdattu turkkilainen Bursaspor oli liian kova vastus.

KuPS sai pienen osansa Venäjällä pian huipentuvista lajin MM-kisoista, kun Egyptin keskikenttäpelaaja Abdalla El Said edusti alkukaudella kuopiolaisia. Kisahuuma läikähtelee taas keskuskentällä, sillä FC Kööpenhaminan vahvuuteen kuuluu kolme MM-viheriöllä nähtyä pelaajaa. Maalivahti Robin Olsen johdatti Ruotsin puolivälieriin. Keskikenttäpelaaja William Kvist ja hyökkääjä Viktor Fischer putosivat Tanskan mukana neljännesvälierissä.

KuPS lähtee otteluun selvänä altavastaajana. FC Kööpenhamina on Tanskan menestyksekkäin joukkue niin maan pääsarjassa kuin eurokentillä. Puitteetkin kertovat lähtökohtien eroista. FC Kööpenhaminan kotistadion vetää 43 000 katsojaa, Savon Sanomat Areenalle saa tänään ottaa 3 200 henkeä.

KuPSilla ja sen kannattajilla on syytä iloita nimekkäistä vieraista. Urheilullinen haaste on hienoin mahdollinen. Varsinkin kotikentällä KuPS on usein venynyt suurempiaan vastaan. Esimerkiksi Bursaspor kaatui Kuopiossa kuusi vuotta sitten. Myös tanskalaisten kohtaamisista on mukavia muistoja. Voitto FC Kööpenhaminan edeltäjästä B1903:sta Uefa-cupissa kaudella 1978–79 lienee seurahistorian suurin päänahka kokonaisesta otteluparista.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Valevarusmies palveluksessa

Ilmastotoimissa on vaara ajautua umpikujaan

Voiko seurakuntaa kutsua harrastusyhdistykseksi?

Brexit-neuvotteluissa varauduttava pahimpaan

Kiistelty saarnamies saapuu

Revontulten väriliukumaloisteita

Helle helli kotimaan matkailua

Alkon asema riippuu etämyynnin tulkinnasta

Populismin turistiluokka

Kaikkien aikojen vaalit

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.