Kuopio tähtikartalla

Vilkkaan kesäisen tapahtumaviikon yksi kohokohta Savossa on Kuopion Palloseuran ja romanialaisen CS Gaz Metan Mediasin Eurooppa-liigan ensimmäinen osaottelu. Se pelataan Kuopiossa 14. heinäkuuta.

KuPS selviytyi europeleihin, kun joukkue viime kauden päätteeksi otti hopeaa Veikkausliigassa. KuPS pelasi edellisen kerran eurokentillä kesällä 1990, jolloin se kohtasi cupvoittajien cupissa Kiovan Dynamon.

Kuopio on perinteinen palloilukaupunki ja erityisesti jalkapallokaupunki. KuPS voitti useita mestaruuksia, hopea- ja pronssimitaleita 1960- ja 1970-luvuilla. Seuran selviytyminen kansainvälisiin peleihin nyt on merkittävä saavutus. Pelit lisäävät samalla myös Kuopion kaupungin huomioarvoa maailmalla.

Kuopion palloilumenestystä on lisännyt jääkiekon SM-liigajoukkue KalPa. Silläkin on edessä kansainväliset pelit elokuussa. Näin savolaiset urheilujännärit saavat runsaasti tuulahduksia maailmalta.

Urheiluseuroilla on edessään haasteellisia vuosia, sillä kunnat joutuvat säästämään yhä enemmän. Leikkuri kohdistuu erityisesti vapaa-ajan harrastuksiin. Menestyäkseen seurat tarvitsevat tukijalakseen vahvan juniorityön. Näyttää siltä, että vanhempien rooli nuorisotyössä kasvaa edelleen. Toivottavasti niukoista ajoista huolimatta myös kunnat ja yritykset pystyvät edelleen tukemaan nuorisotyötä. Tämän kautta syntyy menestys, josta KuPS ja KalPa ovat eläviä esimerkkejä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Itsenäisyys-hankkeen karu jälkinäytös

Loukkaantumisen aika

Luokkakokous – "Yhtä nopeasti kuin joukko katosi pihalta ruusuineen olivat nämä ihmiset nyt palautettavissa tähän epätodelliseen kuplaan"

Ydinvoima tulee vihreiden eteen ehkä kahdestikin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.