Kuopiolaisten näköinen ja oloinen valtuusto

Kuopion kaupunginvaltuutettujen viime vuoden veronalaisten tulojen keskiarvo olikin yli kaksinkertainen pohjoissavolaisten tulonsaajien keskiarvoon verrattuna. Vaikka ero on merkittävä, tarkempi perehtyminen valtuutettujen tulojakaumaan osoittaa, että valtuutettujen joukko on loppujen lopuksi aika tavalla kuopiolaisten näköinen ja oloinen (Savon Sanomat 4.11.).

Puolueiden välisessä vertailussa kovapalkkaisimpia ovat kokoomuslaiset, toiseksi eniten tienaavat demarit ja kolmanneksi eniten ansaitsevat keskustalaiset ja heidän tulonsa ylittävät myös valtuutettujen keskiansion.

Jos olisi etukäteen pitänyt arvata, moni olisi varmasti osannut sanoa kovatuloisimpien puolueet.

Vihreät, kristillisdemokraatit ja vasemmistoliittolaiset muodostavat puolestaan keskituloisten kastin.

Peränpitäjänä ovat perussuomalaiset, joiden sijoitus olisi tosin vasemmistoliittolaisten edellä, jos kansanedustaja Kimmo Kivelä ei olisi muodostanut sinisten valtuustoryhmää.

Yhtä lailla ilman yhden kokoomusvaltuutetun satunnaista metsätilan myyntiä kokoomuksen valtuustoryhmän keskiarvotulo olisi pudonnut SDP:n ryhmän taakse.

Tulovertailu ei tietenkään kerro kaikkea. Ei esimerkiksi sitä, elääkö joku aikaisemman elämänsä säästöillä tai jättääkö joku osan tuloistaan osakeyhtiöön omia vapaita pääomia kerryttämään.

Sen tulovertailu sentään vastaansanomattomasti osoittaa, että Kuopion kaupunginvaltuustossa on monenlaista väkeä. Se taas on pelkästään hyvä asia. Moniäänisyys on yksi demokratian toimivuuden edellytyksistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kuopio irtisanoo henkilöstöään – vanhustenhoitoa uhkaa työvoimapula

Vasemmistoliitto iskee nyt perussuomalaisten kylkeen

Tieteenvastustus ei kasvakaan

Kova leipä, pehmeä markkinointi

Suomi mukaan maailman jalkapalloperheeseen

Kanttila ei tule kuntoon hurskastelulla

Kolmen lapsen politiikkaan

Kusti ei voi polkea paikallaan

Ihmisoikeussopimuksen rikkomus häpeä Suomelle

Vasemmistoliiton pitää keksiä parempaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.