Kuopiolle imagoetua

Kuopion ja Karttulan yhdistyminen vuonna 2011 merkitsee muun muassa sitä, että Kuopion kesämökkikanta on sen jälkeen maan suurin. (Savon Sanomat 7.7.). Tilastokeskuksen tämän hetken lukujen valossa määrä nousee reiluun 6 500 mökkiin. Kuopio jättää tuossa vaiheessa taakseen kesämökeistään kuuluisat Kuusamon ja Mikkelin, jotka nyt pitävät tilastoissa kärkisijaa.

Kuopiolle tilastollinen kärkipaikka on imagollisesti myönteinen asia. On selvää, että paikalliset matkailutahot käyttävät mökkiteemaa hyväkseen markkinoinnissaan. Taitavan markkinoinnin myötä Kuopioon on houkuteltavissa lisää mökkikansaa. Osa heistä tulee Kuopion ulkopuolelta.

Haaste on suuri ennen kaikkea Kuopion Matkailupalvelulle, jonka tehtävänä on nyt selvittää, miten mökkikuntien uusi valtakunnallinen ykkönen parhaiten palvelisi mökkiläisiään. Olisi tärkeä ensin selvittää nykytilanne, ja laatia sen jälkeen selkeä strategia. Kuopion ulkopuolelta tulevat kesämökkiasukkaat tuovat paikkakunnalle rahaa. Jos Kuopion tarjoamat palvelut ovat laadukkaita, niin myönteinen viesti Kuopiosta menee muualle maahan mökkikansan mukana.

Kuopion seutu on etuoikeutetussa asemassa kauniin luontonsa vuoksi. Omistusmökkien lisäksi suurenevassa Kuopiossa tulisi panostaa myös vuokramökkeihin. Näin kaupunkiin saadaan lisää matkailijoita. Vuokramökeissä tärkeää on panostaa korkeaan laatuun. Esimerkiksi maksukykyiset venäläiset matkailijat ovat kiinnostuneita tasokkaista lomamökeistä. Toimintaa tulisi kehittää yhteistyössä kaupungin organisaation, yksityisten matkailuyritysten ja yksityisten mökinvuokraajien yhteistyöllä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.