Kuopiolle imagoetua

Kuopion ja Karttulan yhdistyminen vuonna 2011 merkitsee muun muassa sitä, että Kuopion kesämökkikanta on sen jälkeen maan suurin. (Savon Sanomat 7.7.). Tilastokeskuksen tämän hetken lukujen valossa määrä nousee reiluun 6 500 mökkiin. Kuopio jättää tuossa vaiheessa taakseen kesämökeistään kuuluisat Kuusamon ja Mikkelin, jotka nyt pitävät tilastoissa kärkisijaa.

Kuopiolle tilastollinen kärkipaikka on imagollisesti myönteinen asia. On selvää, että paikalliset matkailutahot käyttävät mökkiteemaa hyväkseen markkinoinnissaan. Taitavan markkinoinnin myötä Kuopioon on houkuteltavissa lisää mökkikansaa. Osa heistä tulee Kuopion ulkopuolelta.

Haaste on suuri ennen kaikkea Kuopion Matkailupalvelulle, jonka tehtävänä on nyt selvittää, miten mökkikuntien uusi valtakunnallinen ykkönen parhaiten palvelisi mökkiläisiään. Olisi tärkeä ensin selvittää nykytilanne, ja laatia sen jälkeen selkeä strategia. Kuopion ulkopuolelta tulevat kesämökkiasukkaat tuovat paikkakunnalle rahaa. Jos Kuopion tarjoamat palvelut ovat laadukkaita, niin myönteinen viesti Kuopiosta menee muualle maahan mökkikansan mukana.

Kuopion seutu on etuoikeutetussa asemassa kauniin luontonsa vuoksi. Omistusmökkien lisäksi suurenevassa Kuopiossa tulisi panostaa myös vuokramökkeihin. Näin kaupunkiin saadaan lisää matkailijoita. Vuokramökeissä tärkeää on panostaa korkeaan laatuun. Esimerkiksi maksukykyiset venäläiset matkailijat ovat kiinnostuneita tasokkaista lomamökeistä. Toimintaa tulisi kehittää yhteistyössä kaupungin organisaation, yksityisten matkailuyritysten ja yksityisten mökinvuokraajien yhteistyöllä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Kaupunkien kasvuun liittyy epävarmuuksia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.