Kuopion keskusta mainettaan vetovoimaisempi

Kuopion keskustan kehittämisyhdistys oikoo kaupungin ytimestä eläteltyjä kielteisiä mielikuvia toteuttamassaan keskustabarometrissä. Selvityksen mukaan esimerkiksi käsitys tyhjillään olevien liiketilojen suuresta määrästä on pitkälti näköharhaa.

Kilometrin säteellä Kuopion kauppatorista on laskettu olevan 651 liiketilaa, josta käyttövalmiina on tyhjillään vain vajaa 6 prosenttia. Se on selvästi pienin osuus vertailukaupungeista, kuten Jyväskylästä, Lahdesta ja Joensuusta.

Selvitys kertoo muitakin lupaavia lukuja torin ympäristön vetovoiman kasvusta kävelykeskustan valmistuttua. Esimerkiksi toriparkin kävijämäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta. Tapahtumista ei ole pulaa, mistä on paljolti kiittäminen yhdistyksen aktiivisuutta.

Kehittämistyöhön täytyy kuitenkin yhä panostaa, jotta positiivinen vire saa jatkoa.

Käyttämätöntä liiketilaa on torin välittömässä läheisyydessä silmämääräisesti vieläkin liikaa. Tilojen määrässä laskettu täyttöaste on kova, mutta arviota olisi täydennettävä pinta-alat huomioivalla laskemalla.

Kävijämäärissä keskustan kauppakeskukset vetävät vertoja jopa Matkukselle. Ihmisten virtaus ei kuitenkaan kerro siitä, paljonko rahaa on käytetty. Torin ympäristöä täyttävät edelleen huomattavan runsaasti julkiset ja julkisrahoitteiset tahot, mikä ei edistä markkinaehtoisten palvelujen syntyä.

Kaikkiaan tunnelma ”mualiman navan” ympärillä on kuitenkin täynnä uskoa ja toivoa. Ydinkeskustan täydennysrakentaminen tuo yrityksille asiakkaita ja asiakkaille palveluja. Elävä keskusta säteilee hyvinvointia koko kaupunkiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Julkisuus, tuo ikävä kiusanhenki

Perusoikeuksien rajoja on joskus hyödyllistä mitata

Aivovammat ovat ongelma jääkiekossa

IBM – reikäkorteista pilvipalveluun

Kiroilevalta isältä vesselille

Talvihoidon tasokorotus teillä paikallaan

Jokainen isä onansainnut muistamisen

Hälytyskellot eivät kuulu

Eurooppaan rakennetaan jälleen uusia muureja

Verojen käytön täytyy perustua avoimuuteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.