Kuopion piti voittaa vaihdossa, vielä se ei vain näy

Vielä huhtikuun alussa sisäministeri Kai Mykkänen vakuuttamalla vakuutti, että Kuopio voittaa vaihdossa, kun koko maan pelastusalan koulutus keskitetään Pelastusopistolla ja Kriisinhallintakeskus (CMC Finland) siirretään pääkaupunkiseudulle (Savon Sanomat 7.4.).

Nyt on kysyttävä, tuuliko ministerin huulia heilutteli, sillä sisäministeriön ensi vuoden budjettiesityksen mukaan Pelastusopiston henkilöstömäärää ei kasvateta nykyisestä. Päinvastoin Pelastusopiston henkilötyövuodet vähenevät 16:lla, kun taas sisäministeriön henkilötyövuosimäärä kasvaa 18:lla.

Henkilötyövuosien määrän voisi kuvitella kasvavan, sillä ministerin päätöksen mukaisesti Kuopiossa lisätään opiskelupaikkoja syksystä 2019 alkaen. Toki sisäministeriö on ilmoittanut esittävänsä lisärahoitusta Pelastusopiston koulutus- ja ydintoiminnan turvaamiseksi ja siviilinkriisinhallinnan kotimaan valmiuksien nostamiseksi. Vielä ei vain ole selvyyttä lisärahoituksen kohdentamisesta.

Pohjois-Savon liitto on vaatinut rahoituksen lisäämistä Pelastusopistolle kompensaationa CMC:n menettämisestä. Keskiviikkona kansanedustaja Kimmo Kivelä (sin.) yhtyi vaatimukseen. Hänen mukaansa kompensaatiolupauksesta on pidettävä kiinni budjettiriihessä. Toivottavasti Kivelä saa kollegoiltaan tukea vaatimukselle.

Helsingin kaupungin pelastuskoulun koko koulutusvolyymi on 15 pelastajatutkintoa ja 6 alipäällystötutkintoa vuodessa. Viimeinen kurssi Helsingistä valmistuu hänen mukaansa vuonna 2020. Pelastusopistolle koulutuksen siirto Kuopioon on toiminnallisesti pienehkö, mutta periaatteellisesti iso asia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Meillä on rautamamma, joka ei ehkä välitäkään lastensa kärsimyksestä

Hirviä kannattaa metsästää aina kun mahdollista

Lapset ja nuoret voivat pääsääntöisesti hyvin

Metsänomistajan pitää voida luottaa

Tyrkytystä ja tilausansoja

Laivuekaupassa työpaikat ovat lopulta sivuseikkoja

Suojeluvelvoite pitäisi määritellä tarkemmin

Budjettiriihen jälkeen

Kun mikään ei riitä

Googlella on hyviä syitä investoida Suomeen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.