Kuopion piti voittaa vaihdossa, vielä se ei vain näy

Vielä huhtikuun alussa sisäministeri Kai Mykkänen vakuuttamalla vakuutti, että Kuopio voittaa vaihdossa, kun koko maan pelastusalan koulutus keskitetään Pelastusopistolla ja Kriisinhallintakeskus (CMC Finland) siirretään pääkaupunkiseudulle (Savon Sanomat 7.4.).

Nyt on kysyttävä, tuuliko ministerin huulia heilutteli, sillä sisäministeriön ensi vuoden budjettiesityksen mukaan Pelastusopiston henkilöstömäärää ei kasvateta nykyisestä. Päinvastoin Pelastusopiston henkilötyövuodet vähenevät 16:lla, kun taas sisäministeriön henkilötyövuosimäärä kasvaa 18:lla.

Henkilötyövuosien määrän voisi kuvitella kasvavan, sillä ministerin päätöksen mukaisesti Kuopiossa lisätään opiskelupaikkoja syksystä 2019 alkaen. Toki sisäministeriö on ilmoittanut esittävänsä lisärahoitusta Pelastusopiston koulutus- ja ydintoiminnan turvaamiseksi ja siviilinkriisinhallinnan kotimaan valmiuksien nostamiseksi. Vielä ei vain ole selvyyttä lisärahoituksen kohdentamisesta.

Pohjois-Savon liitto on vaatinut rahoituksen lisäämistä Pelastusopistolle kompensaationa CMC:n menettämisestä. Keskiviikkona kansanedustaja Kimmo Kivelä (sin.) yhtyi vaatimukseen. Hänen mukaansa kompensaatiolupauksesta on pidettävä kiinni budjettiriihessä. Toivottavasti Kivelä saa kollegoiltaan tukea vaatimukselle.

Helsingin kaupungin pelastuskoulun koko koulutusvolyymi on 15 pelastajatutkintoa ja 6 alipäällystötutkintoa vuodessa. Viimeinen kurssi Helsingistä valmistuu hänen mukaansa vuonna 2020. Pelastusopistolle koulutuksen siirto Kuopioon on toiminnallisesti pienehkö, mutta periaatteellisesti iso asia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kaikki tielle mutta eri karsinoihin

Haaviston poliittista luottamusta koetellaan

Kun Rautalampi tonttejaan pierulla myi

Jalkapannat hiertävät hallitustaipaleella

Puolueissa on viimein katsottava peiliin

Sisäisen linnakkeen vangit

Seksilakeja kiristettävä pulmista huolimatta

Politiikassa aika on hyvin suhteellista

Kansalle urheiluhuveja vastuullisesti

Lain ja valvonnan puutteet mahdollistavat riiston

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.