Kuopionlahdelle kasvaa uusia mahdollisuuksia

Maanantaina käynnistyneeseen Kuopionlahden alueen arkkitehtuurikilpailuun kohdistuu suuria odotuksia ja syystä. Uusi hotelli- ja kongressikeskus ja Kuopion taidelukio Lumit sijoittuvat nykyisen musiikkikeskuksen välittömään läheisyyteen paraatipaikalle. Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa etsitään alueelle hyvää yleissuunnitelmaa, joka sijoittaa uudisrakennukset, kevyen liikenteen ja pysäköinnin paikoilleen niin, että kokonaisuudesta syntyy ”kaupunkikuvallinen ja arkkitehtoninen kokonaisajatus”.

Tammikuussa julkistettu Lapland Hotels Oy:n ja Sporthotel Kuopio Oy:n 70 miljoonan euron yhteistyöhanke tuo paitsi yli 300 hotellihuonetta ja huoneistoa myös monitoimitilan, johon mahtuu kerrallaan tuhat ihmistä. Hankkeen rahoittajien etsintä on meneillään.

Kaupungin suunnitelmat taidelukion rakentamiseksi ja nivomiseksi osaksi kokonaisuutta ovat merkityksellisiä koko hankkeen toteutumisen kannalta. Lukion rakentamisesta on jo poliittinen päätös.

Hotellitoiminnan kannalta on erityisen tärkeää, että liikenneyhteydet Kuopionlahdelle ja sieltä pois toimivat joka suuntaan. Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa liikenneyhteyksien toimivuuden tulee olla keskeisen huomion kohteena. Erilaisten tapahtumien järjestämisen näkökulmasta on puolestaan välttämätöntä, että tilat ovat monipuolisesti muunneltavissa. Kilpailun toisessa vaiheessa näkökulma tuleekin otetuksi huomioon.

Kunnianhimoiseksi tavoitteeksi voisi ottaa arkkitehtonisesti näyttävän ja houkuttelevan kokonaisuuden, josta Kuopio jatkossa tunnetaan – Puijon ohella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Ydinvoima tulee vihreiden eteen ehkä kahdestikin

Vapaaehtoista muuttoa maalle ei pitäisi estää

Pähkinälinnan varjo

Hengitähän hyvä ihminen välillä – Kiireestä ja hötkellyksestä on tullut uusi kansantauti

Suometsillä on valtava merkitys hyvivointivaltiolle

Yhteistyö on voimaa varkaiden narauttamisessa

Siirrymmekö Eriksen aikakauteen?

Kuopio säästää – joitakin hankkeita pitää lykätä tai unohtaa ne kokonaan

Keskusta puhuu hallituksessa kuin oppositiossa

Sunnuntain vaaleissa pelissä oikeusvaltio ja sananvapaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.