Kuumin peli on jo nähty

Jääkiekon SM-liiga käynnistyy tänään kiinnostavalla paikalliskierroksella. Lujaa vauhtia etenevään runkosarjaan kuuluu 60 peliä, joissa ratkaistaan, mitkä seurat jatkavat mitalipeleihin. Mitä tiukemmat playoffsit, sitä enemmän otteluita; kulta- ja hopeajoukkueet voivat varautua jopa yli 80 ottelun urakkaan syksyn ja talven aikana. Siinä ajassa ehtii tapahtua kaikenlaista.

Kauden kuumin ottelu taidettiin nähdä ennakkoon. Helsinkiläisseurojen Jokerien ja HIFK:n joukkotappeluksi muuttunut paikallispeli tuotti tuoreeltaan 277 minuuttia jäähyjä ja nyt tällä viikolla vielä jälkikäteen pitkiä ottelukieltoja seitsemälle pelaajalle ja kolmelle valmentajalle.

Poliisitutkimukset jatkuvat, joten mahdollista on, että kohupeliä jatketaan vielä Helsingin käräjäoikeudessa. Ohjattu nujakointi rankaisi seuroja myös taloudellisesti, kun sponsorit kavahtivat likaista peliä. Muutama sponsori on jo vetänyt tukensa pois.

Kuopiossa uuteen kauteen lähdetään suurin toivein, mestaruus mielessä. Hyvän menestyksensä myötä KalPa on voinut kasvattaa budjettiaan ja vahvistaa joukkuettaan iskukykyiseksi. Liikevaihdoltaan seura on jo yksi maan neljästä suuresta. Katsojien oloja on kohennettu uudistamalla ja laajentamalla Niiralan hallia.

Oman ennakkokohunsa sai myös KalPa aikaan vaihtamalla päävalmentajansa vain parisen viikkoa ennen kauden alkua. Toivoa sopii, että uusia kohuja ei enää nähdä. Taitopeli on parasta viihdettä jääkiekossakin.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Yritysten koko verojalanjälki on iso

Ovien aukaisijoidenkin oltava varuillaan

Hyvä vihollinen

Eläkeläisköyhyyttä voisi torjua lääkekorvauksilla

Kotkan lento ja putoaminen

Kunnat merihädässä

Vanhuspalveluissa on suo siellä ja vetelä täällä

Röyhkeä Trump haastaa johtamansa demokratian

Ystävänpäivän jälkeen

Potemisen kulissi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.