Kuumin peli on jo nähty

Jääkiekon SM-liiga käynnistyy tänään kiinnostavalla paikalliskierroksella. Lujaa vauhtia etenevään runkosarjaan kuuluu 60 peliä, joissa ratkaistaan, mitkä seurat jatkavat mitalipeleihin. Mitä tiukemmat playoffsit, sitä enemmän otteluita; kulta- ja hopeajoukkueet voivat varautua jopa yli 80 ottelun urakkaan syksyn ja talven aikana. Siinä ajassa ehtii tapahtua kaikenlaista.

Kauden kuumin ottelu taidettiin nähdä ennakkoon. Helsinkiläisseurojen Jokerien ja HIFK:n joukkotappeluksi muuttunut paikallispeli tuotti tuoreeltaan 277 minuuttia jäähyjä ja nyt tällä viikolla vielä jälkikäteen pitkiä ottelukieltoja seitsemälle pelaajalle ja kolmelle valmentajalle.

Poliisitutkimukset jatkuvat, joten mahdollista on, että kohupeliä jatketaan vielä Helsingin käräjäoikeudessa. Ohjattu nujakointi rankaisi seuroja myös taloudellisesti, kun sponsorit kavahtivat likaista peliä. Muutama sponsori on jo vetänyt tukensa pois.

Kuopiossa uuteen kauteen lähdetään suurin toivein, mestaruus mielessä. Hyvän menestyksensä myötä KalPa on voinut kasvattaa budjettiaan ja vahvistaa joukkuettaan iskukykyiseksi. Liikevaihdoltaan seura on jo yksi maan neljästä suuresta. Katsojien oloja on kohennettu uudistamalla ja laajentamalla Niiralan hallia.

Oman ennakkokohunsa sai myös KalPa aikaan vaihtamalla päävalmentajansa vain parisen viikkoa ennen kauden alkua. Toivoa sopii, että uusia kohuja ei enää nähdä. Taitopeli on parasta viihdettä jääkiekossakin.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sivuutetut suivaantuivat

Oppilaille palautettava oikeus numeroarvioon

Tervetuloa kansainväliset talentit

Epäasialliseen vaikuttamiseen osataan varautua

Kahdet tärkeät vaalit ajoittuivat liian lähekkäin

Mökkeily ei hiivu vaan muuttaa muotoaan

Lisää liiketoimintaosaamista

Tuleeko meistä ikinä aikuisia?

Kirje pysäyttää kiireessä

Suhde Venäjään jakaa Euroopan populisteja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.