Kynnys kysyä alenee

Verohallinnon rekka käväisee Savossakin peräti kaksikin kertaa: tulevana perjantaina Mikkelissä ja ensi viikon perjantaina Kuopiossa. Idea jakaa verotustietoa rekasta on ilmiselvästi lainattu jonkin toisen toimijan road show’sta, mutta se ei kyllä haittaa. Kynnys kysyä itselle läheisistä ja tärkeistä verotukseen liittyvistä arjen asioista alenee. Samalla verohallinto kiillottaa kilpeään, jota on tahrannut esimerkiksi verovelvollisten purnaus puhelinpalvelun jonotusajoista.

Veroilmoitukset ovat olleet jo vuosia esitäytettyjä. Lisäksi esitäytettyjä ilmoituksia on ollut samoin mahdollista täydentää internet-palvelun kautta.Yleensä veroilmoitukset ovat oikein, mutta eivät aina. Monistakin eri syistä niihin saattaa sisältyä virheitä, joten valmiit tiedot on viisasta tarkistaa, vaikka lisää maksettavaa ei olisikaan tulossa.

Yksi tavanomaisimmista unohtuvista tai poisjäävistä vähennyksistä lienee työmatkavähennys. Periaatteessa se siirtyy vuodesta toiseen veroehdotukseen, jos vähennystä on haettu verokortilla, mutta ei aina. Se, että se ei siirry, on lähinnä kummallista.

Veroilmoituspulmat ovat tosin ohimeneviä. Neljän vuoden kuluttua ennakkoperintä ja verotuksen toimittaminen sulautuvat (Kauppalehti 14.3.). Siihen saakka pitää jaksaa ottaa selvää ja tarkistaa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Luotettavien onnellisten maa

Sankarin viitta sylissä

Brexit-sotku peittää alleen tärkeää EU-politiikkaa

Mosambikin katastrofi tarkentuu hitaasti

Uusi mahdollisuus eläinlaille

Turvallisuusympäristön muutos yllättää jatkuvasti

Varusmiesten päiväraha on jäänyt jälkeen

Jätevesiasetusmummo

Silmät on siniset

Asema ja varallisuus hyvinvointivaltiossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.