Kypärä päähän

Kevään myötä polkupyöräilijät ovat ilmestyneet teille ja kaduille. Poliisin mukaan talven jälkeen monet ihmiset ovat unohtaneet, että liikennesäännöt koskevat myös pyöräilijöitä. Poliisi pyrkii saamaan neuvomalla ja huomauttamalla ryhtiä liikenteeseen. Samalla se ilmoittaa, että myöhemmässä vaiheessa liikennesääntöjä rikkovia pyöräilijöitä sakotetaan.

Polkupyörä on kätevä väline liikkua paikasta toiseen. Nykyaikaiset pyörät ovat hyvin varusteltuja ja niillä voi ajaa todella lujaa. Tämän vuoksi pyöräilijöiden tulisi huolehtia turvallisuudestaan. Vaikka kypärä ei ole toistaiseksi pakollinen, sen pitäminen olisi tärkeää, jopa välttämätöntä. Suomessakin on tapahtunut paljon onnettomuuksia, joissa ilman kypärää ajanut pyöräilijä on loukkaantunut vakavasti.

Monet pyöräilijät syyllistyvät piittaamattomuuteen. Ajetaan yksisuuntaista katua väärään suuntaan tai liikutaan sellaisilla väylillä, joilla pyörällä ajaminen on kiellettyä. Tämän vuoksi syntyy usein vaaratilanteita, ja kärsijäksi voi joutua esimerkiksi viaton jalankulkija.

Liikennesääntöjä rikkovissa pyöräilijöissä on sekä vanhoja että nuoria. Nyt onkin tärkeää, että poliisi jalkautuu näkyvästi liikenteeseen. Holtittomaan liikennekäyttäytymiseen on puututtava välittömästi.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Pakkokielet

Perheiden asemaa kannattaa vahvistaa

Uotisen kauden huipennus käynnistää kulttuurikesän

Koska on aikaa kypsyä?

Eikö valtio voisi jättää metsänsä hakkaamatta?

Nuoret eivät olehalunneet syrjäytyä

Sananvapauden puolustajille erävoitto Venäjällä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.