Kyseenalainen ennätys

Vapaa-ajattelijat eivät salaa tyytyväisyyttään. Järjestön perustamaa eroakirkosta.fi -palvelua on käyttänyt yli 100 000 seurakuntalaista jättäessään kirkkonsa. Päiväkohtainen ennätys tehtiin viime sunnuntaina, jolloin palvelun kautta seurakuntansa hyvästeli lähes tuhat ihmistä. Nettieroamisten määrä on kasvanut vuosi vuodelta koko palvelun toiminnan ajan.

Kirkko ei ole ottanut käyttöön vastustajan asetta. Missä on kattava valtakunnallinen liitykirkkoon -sivusto?, kysyy blogissaan Kotimaan toimittaja Olli Seppälä. Hänen mielestään kirkkohallituksen, piispainkokouksen tai kirkolliskokouksen pitäisi välittömästi pystyttää oma sivusto, jonka kautta pääsee liittymään kirkkoon. Seppälä patistaa kirkkoa panemaan toimeksi nopeasti, vaikka samalla huomauttaakin, ettei nopeus ole perinteinen kirkollinen hyve.

Kirkkokansa löytyy nykyisin netin ääreltä, erityisesti kirkolle tärkeät nuoret. Eikö kirkon kannattaisi panostaa uuden palvelun luomiseen, sillä jäsenvuodon myötä kirkko menettää verotulojakin? Kun eroajien määrä jatkaa kasvuaan, kysymys on merkittävistä summista.

Vapaa-ajattelijoiden näkökulmasta kirkko rinnastuu muihin aatteellisiin yhteisöihin. Kirkko on kuitenkin verrattomasti muuta. Aatteita ja yhteisöjä on vuosisatojen kuluessa tullut ja mennyt, mutta kristillinen usko on pysynyt suomalaisen yhteiskunnan arvoperustana.

Viimeistään matkan päässä kirkko tulee tärkeäksi useimmille. Nykyisin voi valita, haluaako tulla haudatuksi kristilliselle vai tunnustuksettomalle alueelle. Tunnustuksettomien hautausmaiden käyttö on minimaalista. Hautajaiset järjestetään lähes sataprosenttisesti kristillisin menoin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kuningas kävi vaatimattomassa studiossa, eikä musiikki ollut enää entisellään – silti Wiskari möyrii matona korvassa

Puoli Suomea liikkeellä

Kaivoslakia sopii muuttaa, mutta harkiten

Asuntovelallisella on nyt kissanpäivät

Ensimmäisen ja viimeisen välissä

Lapinlahden hieno perinne ansaitsee katsojien tuen

KHO:n katselmus Kuopiossa on paikallaan

Ikäihminen, ota loppukiri ja nauti!

Virheeni tekevät minusta minut – "10 000 tapaa, jotka eivät toimi"

Kuopion keskustan ilme kirkastuu nopeasti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.