Läähättävä imettäjä

Savon Sanomien toimituksen palavereissa kuulee juttulistaa selattaessa lähes päivittäin sanottavan, että tässä. Tämä juttu kiinnostaa. Kovaa kamaa.

Liekö lehden lukijoiden ja internetin selaajien välillä perustavaa laatua oleva ero, koska väitän, että monikaan ei pysty tilastoja tutkimatta arvaamaan, mitkä ovat tammikuun keskustelluimmat aiheet ja klikatuimmat sisällöt Savon Sanomien uudistetuilla verkkosivuilla.

Uutistoimittajan omalla listalla kympin kärkeen pääsevät muun muassa Mikkelin surmaajan kiinni jääminen Petosella, Kaisa Variksen dopingsotku, Kuopioon saapuva Deep Purple, Phuketiin jäänyt Kuopion lento sekä KalPan nousu jumbosijalta.

Listaan kuuluvat lisäksi Kuopiosta Lappeenrantaan liikennöivä sisävesien isoin laiva, Kallaveden myöhäinen jäätyminen, Tahkon roima venäläisrahoitus, kaukoidästä Suonenjoelle saapuvat marjanpoimijat sekä poikkeuksellisen synkät hukkumistilastot.

Sitten verkkolehden lukijoihin.

Kuumin uutinen ei liene yllätys: Ideaparkin tulo Pieksämäelle on saanut netin surffaajat klikkaamaan uutisia ja kuvasarjoja etusormi hellänä. Tammikuun suosituimpien sisältöjen listalla on kaikkiaan neljä Ideapark-uutista, jotka hallitsevat sijoja 1., 6., 7. ja 10.

Kakkosjutun arvaaminen onkin jo vaikeampaa. Karalahti? Mikkelin surmaaja? Varis?

Ei sinne päinkään.

Toiseksi eniten Savon Sanomien verkkopalvelun kävijöitä on kiinnostanut 11.1. julkaistu verkkouutinen: Kuopion seudulla kolarisuma. Ja jotteivät levikkialueen helmaosissa asuvat pääsisi ärähtämään, kerrottakoon, että erittäin nopeasti päivän luetuimpien nettiuutisten joukkoon ovat nousseet myös liikennesähkeet Pieksämäellä mäkeen jääneestä rekasta, Leppävirran tieltä suistumisista ja Iisalmen takaa-ajoista.

Vasta kolmanneksi eniten nettikäyttäjiin vetosi tieto Kuopion Petosella kiinni jääneestä surmaajasta.

Tammikuun kiinnostavimpien sisältöjen lista tukee myös sitä, mitä tutkimukset ovat julistaneet kelpo tovin ja mitä vastaan journalistien konservatiivisin kärki taistelee kynsin hampain. Netistä haetaan kevyempiä sisältöjä ja viihdettä.

Suosituimpien sisältöjen listan neljännellä ja viidennellä sijalla ovat uutinen ja video Hertta-rottweilerista, joka on saanut vastuullisen tehtävän sudenpentujen keinoemona. Video läähättävästä äitikoirasta ja ahnaasti nisällä nautiskelevista susivauvoista on tekstiversiota suositumpi.

KalPan osalta uutistoimittaja ja nettiyleisö ovat yhtä mieltä, joskin surffailijat valitsivat tulokseen 4-3 päättyneen KalPa-Blues-ottelun maalivideon.

Keskustelupalstan hittiaiheiksi nousivat tammikuussa naispappeus, Rautavaaran Hiekkahäikän uimarannan kohtalo, kasvihuoneilmiö sekä spekulaatio Vasemmistoliiton vaalivoitosta.

Lisääntyvä verkkolehden lukeminen on osoitus siitä, että Savon Sanomat on onnistunut uudistuksessa. Kävijämäärät ovat kasvaneet tälläkin viikolla. Myös nettiin avatussa keskustelussa palaute on ollut lähes kautta linjan myönteistä.

Verkkolehden etusivulla olevan Lähetä uutisvinkki -linkin kautta on saatu hyviä ideoita, joista on rakennettu runsaasti uutisia paperilehdenkin puolelle.

Samaa lomaketta voi käyttää palautteen antamiseen. Me verkkoversion tekijät kirjoittelemme siitä, mikä teitä kiinnostaa. Jos jotain olennaista puuttuu, klik klik: lisätkää tai selvittäkää tämä asia!

Ja mehän ryhdymme hommiin.

Kirjoittaja on Savon Sanomien verkkotoimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kyllä kansa sittenkin tietää enemmän kuin olisi kohuista luullut

Kuopio taiteilee toivon ja arkitodellisuuden rajalla

Monipaikkaista hallintoa hyvä selvittää

Maailmanlopun meininki

Kuopio irtisanoo henkilöstöään – vanhustenhoitoa uhkaa työvoimapula

Vasemmistoliitto iskee nyt perussuomalaisten kylkeen

Tieteenvastustus ei kasvakaan

Kova leipä, pehmeä markkinointi

Suomi mukaan maailman jalkapalloperheeseen

Kanttila ei tule kuntoon hurskastelulla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.